Red Hat levert beheerde Ansible-automatisering voor Microsoft Azure

11 mei 2022

Red Hat, leverancier van open source-oplossingen, kondigt vandaag naar aanleiding van Red Hat Summit de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat Ansible Automation Platform op Microsoft Azure. Het koppelt daarbij hybride cloudautomatisering aan het gemak en de ondersteuning van een beheerd aanbod. Red Hat Ansible Automation Platform op Azure wordt ondersteund door Red Hat en Microsoft en stelt IT-organisaties in staat om snel te automatiseren en te schalen in de cloud, met de flexibiliteit om elke applicatie overal te leveren, zonder extra overhead of complexiteit.

Met Red Hat Ansible Automation Platform op Azure kunnen klanten profiteren van lage overhead, geïntegreerde facturering met Microsoft, de nieuwste Ansible Automation Platform-functies, en verpakte cloudcontent. Om sneller aan de slag te kunnen, kunnen Red Hat Ansible Automation Platform on Azure-klanten gebruikmaken van out-of-the-box automatiseringscontent die bestaande automatiseringsprocessen bevat die uniek zijn voor de Azure-ervaring. Gebruikers kunnen applicaties en resources migreren terwijl ze overstappen naar de cloud, waardoor de adoptie en waarde van automatisering wordt versneld.

Uitbreiding van de automatiseringsmogelijkheden

Red Hat Ansible Automation Platform op Azure bouwt voort op de voortdurende innovaties in het Ansible Automation Platform die verder verfijnd worden voor de evolutie van computing op hybride cloudschaal. Ansible Automation Platform 2 introduceerde op zichzelf staande automatiseringsmogelijkheden om klanten tegemoet te komen waar ze zich ook bevinden: via managed service providers, hun eigen datacenters, in de rand (edge) of in cloud-marktplaatsen zoals Azure. De mogelijkheden van het platform voor hybride IT-omgevingen maken het voor IT-teams eenvoudiger om op consistente wijze in te spelen op automatiseringsbehoeften in verschillende omgevingen en systemen.

Nieuwe mogelijkheden in Ansible Automation Platform 2.2 maken het nu nog krachtiger op Azure. Zo valideert de Ansible-contentmarkeringstechnologie de automatiseringscontent waardoor IT-teams verschillende contentbronnen kunnen gebruiken, of ze nu afkomstig zijn van Red Hat Ansible Certified Content Collections of van de Ansible-community. En dat met het vertrouwen dat de content geschikt is voor de systeembeveiligings- en compliancebehoeften van hun organisatie.

Partners als Accenture, CyberArk, F5 en Kyndryl hebben hun Red Hat Ansible Certified Content Collections en ervaring gevalideerd op Microsoft Azure, waardoor klanten de Collections en playbooks die ze nu gebruiken in de cloud kunnen draaien en gestandaardiseerde automatiseringscontent kunnen uitbreiden waar de werkzaamheden dat vereisen.

Beschikbaarheid

Red Hat Ansible Automation Platform op Azure is vanaf nu beschikbaar voor alle klanten in Noord-Amerika, met wereldwijde beschikbaarheid op korte termijn. De Ansible Automation Platform 2.2-functies zijn beschikbaar voor klanten in tech preview.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This