Schneider Electric België lanceert Cybersecurity Consulting-afdeling

12 mei 2022

Schneider Electric ontwikkelde de afgelopen tien jaar voortdurend haar wereldwijde cyberorganisatie. De oprichting van een eigen cybersecurity consulting afdeling in België betekent dat Schneider Electric nog een versnelling hoger kan schakelen. Stephanie Tonneau, die in 2021 werd aangesteld als Cybersecurity Leader Belgium, leidt de nieuwe afdeling.

Stephanie Tonneau leidt de afdeling Cybersecurity Consulting van Schneider Electric België.

Schneider Electric heeft wereldwijd jarenlange ervaring en een pak interne kennis op het gebied van cybersecurity, zowel wat betreft producten als diensten.

“We merken ook dat bij onze klanten cybersecurity steeds meer prioriteit wordt. Dat is een goede zaak, maar vaak weten ze niet precies waar te beginnen. Een extra reden voor ons om er stevig in te investeren en onze expertise te delen”, aldus Stephanie Tonneau.

Schneider Electric ontwikkelde een gestandaardiseerd adviesconcept, dat met elke klant wordt doorlopen. Technische experts en consultants beoordelen de organisatie en de activa, en bepalen van daaruit de geschikte strategie. Daarbij worden de richtlijnen van de industriële IEC 62443 standaardprocedure gevolgd.

“Als mensen aan cybersecurity denken, denken ze vaak aan IT. Veel cybersecurity bedrijven zijn ook puur op IT gericht. Maar dat is een te beperkte visie, het gaat om de combinatie van IT én OT, zeker in een productie-omgeving. En laat dat net ook ons sterke punt zijn”, voegt Patrick Hesters, Cybersecurity Business Consultant bij Schneider Electric, toe. ​

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This