Webfleet Solutions blikt terug op succesvolle Webfleet Mobility Conference 2022

4 mei 2022

Webfleet Solutions, de grootste Europese aanbieder van telematicaoplossingen en een dochteronderneming van Bridgestone, organiseerde op 26 april 2022 het jaarlijkse wereldwijde online event Webfleet Mobility Conference. Onder het motto ‘Mobiliteit 2032: Bent u er klaar voor?’ brachten meer dan 100 sprekers en besluitvormers op het gebied van wagenparkbeheer de deelnemers op de hoogte over de ontwikkelingen op het gebied van fleet management en mobiliteit.

Jan Maarten de Vries, CEO van Bridgestone Mobility Solutions, opende de conferentie en deelde zijn visie op de snel veranderende wereld van mobiliteit en de uitdagingen die wagenparken zullen moeten overwinnen.

Jan Maarten de Vries, CEO van Bridgestone Mobility Solutions

“Het antwoord op deze uitdagingen ligt in CASE; het nieuwe tijdperk van mobiliteit zal Connected, Autonomous, Shared, en Electric zijn. Dat is ook de richting waarin wij bewegen”, aldus Greg Lindsay. Deze futurist, stedenbouwkundige, schrijver en journalist, gaf de deelnemers een kijkje in de stad van de toekomst. Hij beschreef welke instrumenten nodig zijn om straten vol met zelfrijdende spullen te volgen en te reguleren. Hij schetste bovendien wat de volgende ingrijpende fase van digitalisering betekent, wanneer informatie als een schil bovenop de fysieke wereld wordt gelegd.

Raghunath Banerjee, vicepresident data solutions & innovation bij Bridgestone Mobility EMIA presenteerde het werk van zijn nieuwe team rond toegepaste data vanuit voertuigen: “Deze verzamelde gegevens zullen bovendien meer en meer worden ingezet bij de planning van de binnenstad en de toekomstige mobiliteit.”

Rondetafelgesprek

Deelnemers aan de online Webfleet Mobility Conference 2022 konden vervolgens kiezen uit een breed aanbod aan sessies waarin de specialisten en partners van Bridgestone dieper ingingen op ontwikkelingen die de veiligheid, zekerheid en voorspelbaarheid in het wagenparkbeheer gaan verbeteren. Daarnaast vond een rondetafelgesprek plaats over elektrische wagenparken in de praktijk. Remco Harkmans, senior accountmanager van Webfleet, Jacco van der Burg, COO van LastMileSolutions en Jasper Engel, eigenaar van Oxcart automotive training & education bespraken de transitie die veel wagenparken momenteel doormaken naar EV’s. Daarbij kwamen onderwerpen aan bod zoals de inzet van telematica, de toekomst van duurzaamheid en diverse soorten EV’s in de logistieke dienstverlening.

Praktijkvoorbeelden

Tijdens de online Webfleet Mobility Conference 2022 deelden de specialisten en partners hun visie op de toekomst. Er was echter ook aandacht voor wat er vandaag de dag allemaal al mogelijk is. Meije Smink, operationeel directeur Dasko Koel- en Vriestransporten en Rob Schuurbiers, CEO van Simacan, lieten zien hoe hun organisaties de data uit voertuigen gebruiken om bedrijfsprocessen te verbeteren, de serviceniveaus te verhogen en vooral het leven van medewerkers te vergemakkelijken.

Carla Detrieux, director of business development, Volta Trucks vertelde over de visie van Voltra Trucks waarbij duurzaamheid, veiligheid en de beleving van de chauffeur centraal staan. Door dat als uitgangspunt te nemen, ontwierp Voltra een compleet vernieuwde vrachtwagen. Webfleet kreeg tijdens de presentatie de primeur en een demonstratie van de Volta Zero. Die prachtige vrachtwagen zal het straatbeeld radicaal veranderen.

“Ik ben verheugd dat we tijdens Webfleet Mobility Conference 2022 zoveel geïnteresseerde en betrokken deelnemers mochten verwelkomen en dat we werden vergezeld door geweldige partners, experts en innovatieve denkers”, zei De Vries ter afsluiting. “We kregen een kijkje in hoe mobiliteit er in 2032 uit komt te zien en welke stappen we al gezet hebben om de industrie op weg te helpen naar een duurzame toekomst”.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This