Dell Technologies voert groot aantal verbeteringen door in zijn storage-portfolio

4 mei 2022

Dell Technologies heeft de software in zijn storage-portfolio verbeterd, wat leidt tot meer intelligentie, automatisering, cyber resiliency en multi-cloudflexibiliteit.

“Organisaties over de hele wereld rekenen op Dell om hen te helpen sneller te werken en hun data om te zetten in een concurrentievoordeel”, zegt Jeff Clarke, vice-voorzitter en co-chief operating officer van Dell Technologies. “We leveren belangrijke software-vernieuwingen binnen ons hele portfolio om klanten te helpen het meeste uit hun gegevens en middelen te halen.”

Meer dan 500 softwareverbeteringen in Dell PowerStore, PowerMax en PowerFlex zorgen voor snellere data-inzichten, betere multi-cloud datacontrole en verhoogde cybe resiliency, zonder extra kosten voor bestaande klanten. Deze verbeteringen zijn de nieuwste voorbeelden van Dell storagesoftware-innovatie na de introductie van Project Alpine, waarmee de Dell storagesoftware naar public clouds werd gebracht.

“IQVIA gebruikt de kracht van datawetenschap om klanten te helpen de klinische ontwikkeling en zorgresultaten te versnellen”, zegt Ken Boyer, director of global storage bij IQVIA. “Voor het aansturen van transformatieve resultaten is een infrastructuurpartner nodig die net zo gefocust is op innovatie. Dell Technologies-opslag levert de automatisering, beveiliging, prestaties en schaalbaarheid die we nodig hebben bij het opnieuw uitvinden van life sciences.”

Dell PowerStore, de snelst groeiende nieuwe architectuur in de geschiedenis van het bedrijf, levert een prestatieverbetering van 50% voor mixed workload-belasting en 66% grotere capaciteit. Klanten kunnen strategieën voor bedrijfscontinuïteit beter plannen met alleen softwarematige metroreplicatie met hoge beschikbaarheid die is geconfigureerd in slechts vijf klikken. Aanvullende softwareverbeteringen maken het voor organisaties mogelijk om:

  • veilige bestandsworkloads beter te ondersteunen met retentie op bestandsniveau, native level bestandsreplicatie en ondersteuning voor bestandsmonitoring door derden en bescherming tegen ransomware;
  • te profiteren van diepere VMware-integraties, waaronder verbeterde vVols-latency en prestaties plus vereenvoudigd disaster recovery met vVols-replicatie, snapshots op VM-niveau en snelle klonen;
  • de prestaties van nieuwe hardware te maximaliseren met end-to-end NVMe-ondersteuning en hogere netwerksnelheden.

Dell PowerMax introduceert verbeteringen op het gebied van cyber resiliency, waaronder air-gapped cyberkluizen voor traditionele en mainframe-implementaties. CloudIQ ransomware-mogelijkheden helpen cyberaanvallen vroegtijdig te detecteren om blootstelling te minimaliseren en herstel te versnellen. PowerMax biedt nu tot 65 miljoen veilige snapshots om het cyberherstel te verbeteren en de efficiëntie te verhogen met de nieuwe 4:1-garantie voor gegevensreductie. Aanvullende softwaregestuurde updates helpen organisaties om:

  • de productiviteit te verhogen met geautomatiseerde opslagbewerkingen, zoals slimme multi-array-provisioning, optimalisatie van de werkbelasting en statusbewaking en herstel;
  • gegevens snel naar public clouds te verplaatsen met snellere verzending en herstel van cloud-snapshots, ingebouwde hoge beschikbaarheid om downtime te voorkomen en eenvoudig herstel van cloudgebaseerde object storage-gegevens;
  • dubbele prestaties te ervaren met 50% betere responstijden in veeleisende applicatie- en mainframeomgevingen op twee nieuwe NVMe-gebaseerde PowerMax-modellen. Anytime Upgrade-klanten komen in aanmerking voor niet-storende upgrades.

Dell PowerFlex softwaregedefinieerde infrastructuur consolideert traditionele en moderne workloads met nieuwe bestandsservices die uniforme blok- en bestandsmogelijkheden op één platform mogelijk maken. PowerFlex vereenvoudigt multi-cloud en DevOps met de breedste bestands- en blok-ondersteuning voor alle grote Kubernetes en containerorkestratieplatforms van Amazon, Google, Microsoft, Red Hat, SUSE en VMware. Met aanvullende updates kunnen klanten:

  • grotere TCO-besparingen realiseren door traditionele en gecontaineriseerde workloads te consolideren met behulp van uniforme blok- en bestandsopslagservices voor bare-metal en gevirtualiseerde implementaties;
  • de implementatie van PowerFlex te vereenvoudigen via NVMe-over-TCP-connectiviteit met consistente, op standaarden gebaseerde opslagnetwerken;
  • operaties te stroomlijnen met nieuwe uniforme compute-, storage- en system lifecycle management-mogelijkheden binnen PowerFlex Manager-software.

“Organisaties zijn steeds meer op zoek naar IT-infrastructuur die een cloud-achtige ervaring biedt, waar hun gegevens zich ook bevinden”, zegt Eric Burgener, research vice president, Infrastructure Systems, Platforms and Technologies Group, IDC. “Dell heeft deze ingrijpende software- en hardwareverbeteringen voor zijn uitgebreide, multi-cloudinfrastructuurportfolio ontworpen om die ervaring te bieden met meer automatisering, beveiliging en controle.”

Beschikbaarheid

De verbeteringen in Dell PowerStore, PowerMax en PowerFlex zijn volgens planning wereldwijd beschikbaar in het derde kwartaal van 2022.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This