Dell Technologies breidt multicloudervaringen uit op het gebied van cyber recovery, data-analyse en het partner-ecosysteem

3 mei 2022

Dell Technologies levert nieuwe cloudervaringen, een uitgebreid ecosysteem en oplossingen om klanten te helpen toepassingen in datacenters en multicloudomgevingen te beheren en beschermen. Deze nieuwe oplossingen zijn ontwikkeld om organisaties te helpen hun gegevens en toepassingen eenvoudig op te slaan, te beschermen en te beheren op een toenemend aantal platformen en locaties.

“Onze klanten vragen hulp om de complexiteit te verminderen en ze zijn op zoek naar oplossingen die een gemeenschappelijke aanpak voor het beheer van gegevens hanteren, ongeacht waar die zich bevinden – van publieke clouds tot het datacenter en de edge,” aldus Chuck Whitten, co-chief operating officer, Dell Technologies. “We bouwen aan een software- en dienstenportefeuille die zowel lokale als multicloudomgevingen en -aanbiedingen vereenvoudigt.”

“We zetten stevige stappen om oplossingen te leveren die connected en nog digitaler zijn, zodat we onze consumenten de allerbeste gezondheidszorg kunnen geven”, zegt Karen S. Lynch, President en CEO bij CVS Health. “Onze strategische samenwerking met Dell zorgt ervoor dat onze technologie-investeringen nog waardevoller zijn voor onze collega’s en consumenten.”

Dell levert cloud-ervaringen voor cyber recovery ter plaatse en in publieke clouds

Volgens een recent rapport van Gartner® zullen de wereldwijde uitgaven voor informatiebeveiliging en risicobeheer in 2022 $172 miljard bedragen, bijna $20 miljard meer dan in 2021.1 Nu cyberbeveiliging een steeds grotere prioriteit wordt, biedt Dell nieuwe opties voor beheerde oplossingen voor cyber recovery en oplossingen voor cyber recovery van de publieke cloud in multicloud¬omgevingen.

Dell breidt zijn APEX-portefeuille uit met de introductie van Dell APEX Cyber Recovery Services. Als eerste in een reeks van nieuwe APEX full stackoplossingen die een cloud-ervaring bieden, maken de APEX Cyber Recovery Services het herstel na cyberaanvallen makkelijker. Dell beheert de dagelijkse vaultactiviteiten bij cyberherstel en helpt bij gegevensherstel. Dell levert een as-a-Service-ervaring met gestandaardiseerde configuraties, vereenvoudigde Dell-ondersteunde herstelopties en expertise van bijna 2.000 geïsoleerde vaultoplossingen die wereldwijd worden gebruikt.

Dell breidt het bereik van zijn multicloud-ecosysteem uit en versnelt de toegang tot zijn oplossingen voor gegevensbescherming voor publieke clouds met de lancering van PowerProtect Cyber Recovery voor Microsoft Azure. De nieuwe dienst sluit aan bij een brede portefeuille van Dell-oplossingen die beschikbaar zijn via Microsoft Azure Marketplace en stelt organisaties in staat om:

Een air-gapped cyber vault te implementeren in de publieke cloud, om gegevens veilig te beschermen tegen en te isoleren van een ransomwareaanval, waardoor de cyber resilience verbetert en de impact van cyberaanvallen kleiner wordt. In flexibele herstelopties te voorzien in geval van een cyberaanval, inclusief herstel binnen het datacentrum, in een nieuw Azure-privénetwerk of in een niet-geïmpacteerde Azure-omgeving.

Dell bouwt ook voort op zijn samenwerking met AWS door de aankondiging van CyberSense voor Dell PowerProtect Cyber Recovery voor AWS. Met deze oplossing kunnen organisaties:

  • Gebruikmaken van adaptieve analyses, metadata scannen en bestanden vervolledigen, en machine learning en forensische tools implementeren om dataherstel te detecteren, te diagnosticeren en te versnellen.
  • Bestanden en databases monitoren om te bepalen of een cyberaanval heeft plaatsgevonden en om de laatst bekende onbeschadigde kopie van data te identificeren, om een veilig en betrouwbaar herstel te versnellen

Dell demonstreert diensten voor dataopslag in publieke clouds

Voortbouwend op de lancering van Project Alpine in januari demonstreert Dell hoe zijn storagesoftware kan worden gebruikt in publieke clouds zoals AWS en Azure. Project Alpine levert gegevensmobiliteit en consistente activiteiten in lokale en publieke cloudomgevingen. Organisaties kunnen snel en eenvoudig Dell-storagesoftware en services implementeren of gebruiken die krachtige prestaties in de publieke cloud, welke efficiëntie en bescherming garanderen op basis van toonaangevende bedrijfsstorage.

Met Dell-storagesoftware in de publieke cloud kunnen klanten naadloos data verplaatsen naar de cloud en gebruikmaken van cloud-gebaseerde analysediensten. Ontwikkelaars kunnen applicaties één keer schrijven en ze overal inzetten waar dat nodig is om een consistente, cloud-native ervaring te creëren in meerdere publieke clouds.

Dell en Snowflake werken samen om de multicloudervaring uit te breiden

Dell en Snowflake gaan samenwerken om gegevens van Dell-bedrijfsstorage te koppelen aan de Snowflake Data Cloud. Deze samenwerking zal de klanten meer flexibiliteit bieden in multicloudomgevingen, hen helpen om te voldoen aan eisen inzake datasoevereiniteit en om gegevens makkelijk om te zetten in inzichten, waar ze zich ook bevinden.

Klanten van Dell en Snowflake zullen gegevens data die ter plaatse zijn opgeslagen op objectstorage van Dell kunnen gebruiken met de Snowflake Data Cloud, terwijl ze hun gegevens lokaal bijhouden of naadloos kopiëren naar publieke clouds. De bedrijven zullen in de tweede helft van 2022 streven naar productintegraties en gezamenlijke go-to-market inspanningen.

Beschikbaarheid

  • Dell APEX Cyber Recovery Services is vandaag beschikbaar in de Verenigde Staten. Een ruimere beschikbaarheid is gepland voor later dit jaar.
  • Dell PowerProtect Cyber Recovery voor Microsoft Azure zal wereldwijd beschikbaar worden in de tweede helft van 2022.
    CyberSense voor Dell PowerProtect Cyber Recovery voor AWS zal wereldwijd beschikbaar worden in de tweede helft van 2022.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This