Dell Technologies Solar Community Hubs brengen technologie, gezondheidszorg en workforce skills naar afgelegen communities

3 mei 2022

Dell Technologies heeft, in samenwerking met Computer Aid, Intel en Microsoft, zijn Solar Community Hubs-strategie aangekondigd, een nieuwe stap in zijn gevestigde Solar Learning Labs-programma. De hubs bieden niet alleen toegang tot technologie voor onderwijs, maar verbeteren ook de toegang tot technologie, gezondheidszorg en workforce skills voor communities in afgelegen gebieden over de hele wereld.

De Solar Community Hubs worden gebouwd met en ondersteund door Dell-oplossingen en introduceren 5G, edge computing en andere diensten. Elke hub wordt beheerd door de community en biedt diensten op basis van de specifieke behoeften van die community. De hubs geven de communities toegang tot water en elektriciteit, gezondheidszorg en middelen voor milieubehoud. Leden van de community hebben ook toegang tot technische skillstrainingen, ondersteuning om te gaan ondernemen, onderwijs- en loopbaanbegeleiding en inkomstengenererende diensten voor het creëren van banen en financiële duurzaamheid.

“Onderzoek toont aan dat de grootste impact begint met het versterken van lokale communities”, zegt Cassandra Garber, VP of Environmental and Social Governance, Dell Technologies. “Met de Solar Community Hubs krijgen communities toegang tot middelen en infrastructuur om hun meest urgente problemen aan te pakken. Deze nieuwe stap stelt de behoeften van de community centraal, en we zijn benieuwd naar – en willen deel uitmaken van – de impact die deze samenwerkingen over de hele wereld zullen hebben.”

Digitalisering van de Amazone om duurzaamheid te ondersteunen

Dell Technologies heeft onlangs de eerste Solar Community Hub in Boa Esperanca, Brazilië, geïntroduceerd in samenwerking met de Foundation for Amazon Sustainability (FAS), waardoor digitale tools zoals Latitude Rugged, desktops, servers, projectoren en wifi beschikbaar zijn voor inheemse stammen in een tiental afgelegen gebieden in de Amazone. Leden van de community, die voorheen ver moesten reizen voor moderne diensten en scholing, kunnen nu hun opleiding voortzetten, beroepsopleidingen volgen, naar de universiteit gaan en zich voorbereiden op de arbeidsmarkt – in hun eigen community.

De hub is ook ontworpen met circulariteit als kern, met behulp van hergebruikte zeecontainers, duurzaam geproduceerd hout en meubilair, en zonnepanelen, zodat apparaten voornamelijk op hernieuwbare energie werken.

De kracht van samenwerken

Dell werkt momenteel samen met ongeveer 60 strategische partners wereldwijd, waaronder Computer Aid, de non-profitpartner van Dell voor de ontwikkeling van Solar Community Hub. Computer Aid helpt bij het identificeren van de locaties en lokale partners.

Sinds 2011 werken Dell en Computer Aid samen om 24 Solar Learning Labs te ondersteunen, die jaarlijks 18.000 studenten en community-leden bereiken in landen als Brazilië, Colombia, Kenia, Mexico, Marokko, Nigeria en Zuid-Afrika.

Dell werkt ook samen met klanten, partners – zoals Intel en Microsoft – en andere belanghebbenden om aanvullende middelen en mogelijkheden te bieden op basis van lokale behoeften. Partners en klanten kunnen zich nu bij Dell Technologies en Computer Aid voegen en de uitrol van de Solar Community Hubs in de komende jaren ondersteunen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This