Dassault Systèmes ziet omzet van 3DEXPERIENCE-software en cloudsoftware met 21% sterk groeien

29 april 2022

Het gaat goed met 3DEXPERIENCE-specialist Dassault Systèmes. Dat blijkt uit de financiële resultaten over het eerste kwartaal van 2022, dat eindigde op 31 maart. De totale omzet groeide in de afgelopen periode met 8% in vergelijking met 2021, naar ruim 1,32 miljard euro (IFRS in constante valuta). Vooral de omzet van 3DEXPERIENCE-software en cloudsoftware groeide met 21% sterk (non-IFRS). Tegelijkertijd onthulde het bedrijf een voorstel voor het toekomstige bestuur.

Toekomstbestendige transformaties

Bernard Charlès, Vice Chairman en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes, licht toe: “De wereld, de economie en de hele samenleving veranderen in een ongekend tempo: wij spelen een cruciale rol in deze transformaties en stellen onze klanten in staat hun grootste uitdagingen op te lossen, van meer flexibiliteit tot duurzaamheid.”

“Wetenschappelijk onderbouwde virtuele twin-experiences worden perfect ontworpen om deze transformaties te realiseren, met de flexibiliteit en duurzaamheid die van huidige en toekomstige leiders worden verwacht. Door een meerlaagse, multifysische aanpak te combineren met analyses en bewijs uit de echte wereld, worden virtuele twin-experiences een belangrijke katalysator voor duurzame innovatie. Daarmee zijn nieuwe materialen, nieuwe processen, nieuwe oplossingen en nieuwe toepassingen te bedenken en te testen.”

Life Cycle Assessment Solution

“Wij hebben onlangs de Life Cycle Assessment Solution op het 3DEXPERIENCE-platform geïntroduceerd om het duurzame innovatieproces te transformeren. De combinatie van virtuele twin-technologie en life cycle assessment-mogelijkheden biedt nieuwe manieren om al in een vroeg stadium duurzaamheidseisen vast te stellen en de duurzaamheid van beslissingen te meten voordat ze worden uitgevoerd.”

“Het is duidelijk dat wij de daad bij het woord voegen: deze nieuwe oplossing is een belangrijke stap richting ons doel om product, natuur en leven te harmoniseren. Door virtuele werelden te gebruiken om de echte wereld uit te breiden en te verbeteren, kunnen we samen de grenzen verleggen naar een duurzamere en harmonieuzere toekomst. Onze volgende grens zal zijn om de kracht van virtuele twin-experiences toegankelijk te maken voor iedereen op deze planeet – om ze mainstream te maken.”

Toekomstig bestuur

Dassault Systèmes heeft ook het toekomstige bestuur onthuld in het kader van de geplande verandering op 9 januari 2023. Dan bereikt Charles Edelstenne, Voorzitter van de Raad van Bestuur, de pensioengerechtigde leeftijd voor die functie, conform de statuten van het bedrijf. Op 26 april 2022 heeft de Raad van Bestuur van Dassault Systèmes het opvolgingsplan geformaliseerd, in lijn met de langetermijnstrategie. 

De Raad van Bestuur stelt aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 19 mei 2022 voor om de mandaten van Charles Edelstenne, Bernard Charlès en Pascal Daloz, die op die dag aflopen, te hernieuwen. Als deze verlengingen worden goedgekeurd zal de Raad van Bestuur, die na afloop van de Algemene Vergadering van 19 mei 2022 bijeengeroepen zal worden, beslissen om:

  • Het mandaat van Charles Edelstenne als Voorzitter van de Raad van Bestuur te hernieuwen tot 9 januari 2023, waarna hij bestuurder blijft en erevoorzitter wordt.
  • Het mandaat van Bernard Charlès, Vice Voorzitter van de Raad van Bestuur en Chief Executive Officer, te hernieuwen tot 9 januari 2023, waarna hij Voorzitter en Chief Executive Officer zal worden. Bernard Charlès werd in 2016 benoemd tot Vice Voorzitter van de Raad van Bestuur.
  • Benoeming van Pascal Daloz tot Directeur Général Délégué, met ingang van 9 januari 2023.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This