Fabrikant van melkrobots Lely optimaliseert cloudomgeving

2 mei 2022

De fabrikant van melkrobots Lely optimaliseert cloudomgeving Lely heeft de Infor CloudSuite Equipment, enterprise resource planning (ERP) oplossing gekozen om groei en innovatie te vergroten in de productie van melkrobotica. De oplossing zorgt voor verbeteringen op gebieden als traceringsmogelijkheden, kwaliteitsbeheer en beheer van supply chain.

Lely is sinds 1948 een (Nederlands) familiebedrijf in de agrarische sector. De organisatie ontwerpt en produceert geautomatiseerde systemen voor melkveehouders over de hele wereld, met als doel dat zij kunnen uitblinken in duurzame melkproductie om de wereld te voeden. Met de nieuwe cloud-gebaseerde ERP oplossing van Infor, ondersteund door Amazon Web Services (AWS), wil Lely de flexibiliteit vergroten om innovatie in de melkrobotica te ondersteunen.

De agrarische wereld is aan het veranderen. De groeiende wereldbevolking en tekort aan grondstoffen vraagt om meer inzichten. Door automatisering en robotica kunnen agrarische ondernemers eenvoudige analyses doen om bijvoorbeeld hun veestapel in de gaten te houden en de productiviteit te verhogen. De Infor-oplossing en CloudSuite applicatie ondersteunt de nodige flexibiliteit.

“Ik ben erg trots op de manier waarop we de implementaties als team met Infor’s alliance partner Apex Systems en Infor hebben gedaan. We hebben er samen een succes van gemaakt. De vereisten waren dat het in een korte tijd geïmplementeerd zou worden, dat de gebruikers en klanten het niet zouden voelen en dat er geen stilstand in de productie kwam. Aan iedere vereiste werd voldaan. De servers werden in het weekend vervangen, meteen werd het nieuwe systeem toegepast en op maandagochtend werkten de cloudtoepassingen al perfect. De ultieme maatstaf was dat onze klanten nooit enige hinder hebben ondervonden”, aldus Bart Kuijpers, Head of DataValue & IT bij Lely.

“Een groot voordeel is dat we geen systeemupdates meer hoeven te doen en geen servers meer hoeven te onderhouden. Alles wordt verzorgd door Infor. Het ERP staat centraal in ons IT-landschap en nu kunnen we profiteren van regelmatige functionaliteitsupdates en het Infor Data Lake als centrale dataopslagplaats.”

“De Infor-oplossing zorgt voor de flexibiliteit om de meest complexe waardeketens te beheren, zoals beheer van supply chain, inzicht in inkoopprocessen en efficiëntere productieprocessen. Met de ERP-oplossing kunnen organisaties zich snel aanpassen naarmate de trends in de branche veranderen. Dit optimaliseert hun activiteiten en helpt om de omzetmogelijkheden te vergroten”, aldus Hein Kivits, Infor’s senior sales director in de Benelux. “We zijn erg blij dat we Lely een stevige basis kunnen bieden waarmee ze hun ambitie kunnen waarmaken om de marktleider te blijven in de agrarische sector.”

In de volgende fase van de implementatie worden de cloudgebaseerde toepassingen van Infor toegepast in de andere landen waar Lely actief is. De focus is om de supply chain en financiële processen te verbeteren.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This