Arista breidt EOS en CloudVision uit voor media- en entertainmentbedrijven

25 april 2022

Arista Networks breidt het Arista EOS (Extensible Operating System) en de CloudVision software uit met Media Control Service (MCS), voor de snelle netwerken van media- en entertainmentbedrijven. Met deze uitbreiding kunnen de switches van Arista aanzienlijk sneller audio- en videostreams verwerken. MCS is beschikbaar voor alle Arista-platformen gebaseerd op EOS, waaronder de gehele Arista 7000-series 10/25/40/50/100/400G Ethernet-switches.

Beste kwaliteit leveren

Tijdens een live-uitzending of het streamen van content willen studio-operators de beste kwaliteit kunnen leveren. Daarom brengt MCS media- en entertainmentbedrijven dichter bij hun doelstelling om met bijna zero switching latency uit te zenden over grote communicatie-infrastructuren. Via Arista’s switches maakt MCS de transitie van een Serial Digital Interface (SDI) naar IP-switching mogelijk, onder andere door het toevoegen van security en een performancelaag. Deze uitbreidingen garanderen een voorspelbare en hogere beschikbaarheid van realtime productienetwerken, zowel in de studio als op de uitzendlocatie. MCS integreert met de switchoplossingen van Arista voor media- en entertainmentbedrijven, om de beschikbaarheid en performance te verbeteren voor het leveren van een superieure contentervaring. 

Arista Media Controle Service

Arista MCS is een softwareservice onder licentie, speciaal ontwikkeld voor de status-gebaseerde en datagestuurde architectuur van Arista EOS en NetDL. Het biedt API’s om dynamische multicast stromen met een gereserveerde bandbreedte te programmeren over een Arista IP topologie, terwijl het ook op een efficiënte en deterministische manier geïntegreerde eventnotificaties oplevert. In combinatie met CloudVision biedt deze service tevens geautomatiseerde inventarisatie, netwerk fabric scheduling, path programmering, realtime netwerkanalyse, multicast monitoring en ultra-low-latency switchcontrole. Deze functies zorgen ervoor dat live-uitzendingen en het schakelen tussen belangrijke programma’s zelfs onder extreme omstandigheden naadloos zijn uit te voeren.

IP-gebaseerde oplossingen van de eerste generatie die nog niet zijn aangepast aan de toegenomen snelheid, schaal, betrouwbaarheid en prestatiebehoeften van media- en entertainmentnetwerken kunnen aanzienlijk worden verbeterd door MCS-integraties. In tegenstelling tot een eenvoudige op QoS-policy gebaseerde oplossing die aan een bestaand IP-netwerk wordt toegevoegd, gebruikt MCS een intelligent en deterministisch algoritme voor de end-to-end connectiviteit en multicast workflows en workloads. Met ondersteuning van de gecentraliseerde status- en eventservices die EOS NetDL levert.

“Het verheugt ons dat de samenwerking tussen de ontwikkelteams van Imagine Communications en Arista de integratie van Arista’s Media Control Service API in ons Magellan Control System mogelijk heeft gemaakt”, zegt John Mailhot, CTO, Networking and Infrastructure, Imagine Communications. “Daarom kijken wij uit naar de verdere samenwerking met Arista om deze waardevolle oplossing aan onze klanten te kunnen blijven aanbieden.” 

“De integratie met Arista MCS geeft Lawo VSM geconsolideerde toegang tot een SMPTE 2110 fabric in een verscheidenheid van schalen en architecturen”, zegt Stephan Türkay, Senior Product Manager Media Infrastructure van Lawo AG. “Arista MCS en CloudVision bieden cruciale functies zoals IP Broadcast fabric pathfinding, bandbreedtereservering en -beheer en worden door VSM omarmd in de hybride IP, multivendor, end-to-end oplossing voor signaal routering,” 

Voor meer informatie over Arista MCS kunt u deelnemen aan een webinar op 25 mei.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This