Dematic automatiseert magazijn van keukenfabrikant Schmidt Groupe

25 april 2022

Dematic heeft het magazijn van de Franse keukenfabrikant Schmidt Groupe S.A.S., bij de vestiging in Lièpvre in Alsace, geautomatiseerd. De logistieke automatiseringsspecialist heeft een ruimtebesparende oplossing ontwikkeld, die bestaat uit een multishuttle-systeem voor meerlaagse opslag in bijna 6.000 locaties en een speciale conveyor-oplossing.

Binnen het multishuttle-systeem regelen 12 shuttles de volgorde van alle orders, terwijl de conveyor-oplossing de bestelde items naar de verschillende werkstations transporteert. Met de beide oplossingen heeft Dematic de voorheen handmatige opslag- en ophaalprocessen en het verzamelen van de goederen volledig geautomatiseerd.

“De multishuttle van Dematic verhoogt onze snelheid, opslagcapaciteit, nauwkeurigheid en beschikbaarheid in het magazijn voor orderpicken aanzienlijk”, zegt Boris Herrmann, Process Manager at Schmidt Groupe S.A.S. “Verder stelt de oplossing ons in staat om de doorvoersnelheid te verhogen en foutloos orders te picken, waardoor zowel onze efficiëntie als leverbetrouwbaarheid verbeteren”. Als een internationale marktleider in het produceren en leveren van keukens kreeg Schmidt Groupe te maken met meerdere intralogistieke uitdagingen, onder andere het beheer van alle zijpanelen, deuren, bevestigingen en handgrepen van keukens die op maat worden gemaakt. Als oplossing daarvoor besloot het bedrijf de volledige goederenstroom op de Alsace-locatie te automatiseren.

Het orderpicken begint bij de werkstations voor kleine onderdelen. Daar verpakken medewerkers alle benodigde onderdelen in kartonnen dozen met behulp van een pick-by-light systeem. Daarna worden deze dozen naar de volgende werkplek getransporteerd via speciale conveyors voor de betreffende logistieke processen. Als er grotere onderdelen nodig zijn voor een order, wordt de doos met kleine onderdelen in een bak gezet en tijdelijk opgeslagen in de Dematic multishuttle. Dit systeem heeft 5.760 opslaglocaties op 12 niveaus, waarin twaalf shuttles de automatische ordervolgorde, de opslag, de overdracht en het ophalen regelen. Het conveyorsysteem transporteert alle gevulde bakken naar de volgende werkstations, waarbij een weegsysteem continu het gewicht controleert. Als een bestelling klaar is, worden de opeenvolgende bakken nogmaals gecontroleerd, alle dozen gesloten en de verzendetiketten aangebracht.

Dematic heeft tevens een WMS (Warehouse Management System) geïnstalleerd dat zowel de voorraad als alle klantorders optimaliseert op basis van prioriteiten. Daarbij worden de meest gevraagde onderdelen in de best toegankelijke locaties opgeslagen. Tenslotte is er nog een door Siemens ontwikkeld WinCC-systeem voor procesvisualisatie geïntegreerd met de oplossing voor het monitoren van de technische processen. Dat maakt een eenvoudige en duidelijke informatiestroom van de beschikbare gegevens mogelijk via één gebruikersinterface.

Thomas Meyer-Jander, Director EMEA en Head of Marketing & Communications van Dematic licht dit nog toe: op deze wijze hebben de gebruikers toegang tot de actuele status en kunnen zij alle data gebruiken voor optimalisaties die de prestaties verbeteren.” De beoordeling van de Schmidt Groupe is positief. Herrmann vat het als volgt samen: “Onze doelstellingen op het gebied van doorvoer en leverbetrouwbaarheid zijn ruimschoots gehaald. Met Dematic hebben wij de juiste leverancier gekozen en dankzij hun intralogistieke kennis en ervaring zijn ze een waardevolle partner geweest. Onze relatie wordt gekenmerkt door samenwerking en partnerschap.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This