HMS presenteert communicatieoplossingen voor batterij-energieopslagsystemen

6 april 2022

HMS Networks presenteert verschillende communicatieoplossingen voor de snelgroeiende energieopslagmarkt. Battery Energy Storage Systems (BESS) vereisen communicatiemogelijkheden om verbinding te maken met batterijen en randapparatuur, te communiceren met het elektriciteitsnet, systemen op afstand te monitoren en veel meer.

Batterij-energieopslagsystemen (Battery Energy Storage Systems – BESS) kunnen een van de sleutels zijn voor het oplossen van de energiecrisis en het duurzamer maken van de wereld. Aangezien groene energiebronnen, zoals wind en zon, niet altijd beschikbaar zijn, kunnen grote batterijparken ervoor zorgen dat energie kan worden opgeslagen en kan worden ingezet als er minder zon of wind is.

Batterij-energieopslagsystemen moeten kunnen communiceren

Batterij-energieopslagsystemen bestaan uit batterijcellen die worden gecombineerd tot batterijpakketten, die vervolgens kunnen worden samengevoegd tot containers die op hun beurt weer batterijparken kunnen vormen ter grootte van meerdere voetbalvelden. De systemen kunnen gebruik maken van nieuwe of gerecyclede batterijen en combineren veel verschillende componenten. Om goed te kunnen werken hebben deze grote batterijparken echter veel communicatiecapaciteit nodig. HMS presenteert nu een uitgebreid pakket communicatie-oplossingen voor dit toepassingsgebied.

Foutpreventie en netwerken van CAN-gebaseerde apparaten 

Aangezien de markt voor batterijen wordt aangevoerd door de auto-industrie, is in veel systemen CAN de communicatiestandaard. HMS biedt hiervoor via het Ixxat merk een uitgebreid programma communicatie-oplossingen voor PC aansluiting, netwerken, lijnextensie, galvanische isolatie en meer. In netwerken is de bescherming van componenten cruciaal, zowel tegen externe bronnen (zoals blikseminslag), als tegen systeem gerelateerde problemen (AC/DC ruis). Apparaatbescherming is daarom een must om schade te voorkomen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This