Webfleet Solutions organiseert eerste wereldwijde editie van jaarlijkse Webfleet Mobility Conference

5 april 2022

Webfleet Solutions, de grootste Europese aanbieder van telematicaoplossingen en een dochteronderneming van Bridgestone, kondigt de eerste wereldwijde editie aan van de jaarlijkse Webfleet Mobility Conference. Dat evenement vindt in virtuele vorm plaats op 26 april 2022.

Onder het motto ‘Mobiliteit in 2032: Bent u er klaar voor?’ delen experts uit de mobiliteits- en wagenparksector hun inzichten en best practices met besluitvormers op het gebied van wagenparken. Daarmee bieden zij de deelnemers aan het event de kennis, inspiratie en praktische hulpmiddelen waarmee zij het wagenpark van morgen vorm kunnen geven.

“Zakelijke mobiliteit heeft de afgelopen tien jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt”, zegt Jan-Maarten de Vries, de CEO van Bridgestone Mobility Solutions. “In de komende tien jaar zal deze sector onherkenbaar zijn veranderd. Het doet me een genoegen dat zoveel fantastische partners, experts en innovatieve denkers aan dit evenement deelnemen. Zij zullen ingaan op de meest prangende problemen van de sector en ons naar een duurzamere wereld loodsen”.

Een blik op de toekomst

Jan Maarten de Vries zal de opening verzorgen. Hij geeft een dynamische kijk op de snel veranderende wereld van mobiliteit en de obstakels die bedrijven met wagenparken moeten overwinnen om te kunnen gedijen in deze tijd van voortdurende disruptie.

Het programma biedt een diversiteit aan mobileitsonderwerpen:

  • ‘Urban mobility in smart cities’ met Greg Lindsay: De toekomst van stedelijke mobiliteit belooft te worden gevuld met scooters, winkels en drones die zelfstandig lijken te kunnen denken. Die technologieën zorgen nu al voor een transformatie van de manier waarop we steden zien, begrijpen en doorlopen. Greg Lindsay, een internationaal gerenommeerde futurist en stedenbouwkundige, zal het publiek door de smart city van 2032 rondleiden en uitleggen hoe zij daarbinnen zaken kunnen doen.
  • The truck of the future’ met Volta Trucks: Technologie zorgt voor een transformatie van de vrachtwagensector, van alternatieve brandstoffen tot konvooien van zelfrijdende vrachtwagens en alles daar tussenin. Het team van Volta Trucks, een vrachtwagenfabrikant die op het scherpst van de snede werkt, zal innovatieve nieuwe elektrische bedrijfswagens onthullen en laten zien hoe die radicaal verschillen van traditionele voertuigen voor stadsbelevering.
  • ‘Partnerships: The key that can unlock the full potential of mobility solutions’: Experts van Mercedes-Benz Connectivity Services, project44 en EasyPark zullen vertellen hoe interconnectiviteit van data en integraties tussen aanbieders van SaaS-oplossingen voor mobiliteit de komende tien jaar het volledige potentieel van mobiliteit zullen ontsluiten en wat dat in de praktijk betekent voor leveranciers en wagenparkbeheerders.

Een mix van globale en lokale inzichten

Deze eendaagse virtuele beurs is gratis toegankelijk en vindt in 21 landen tegelijk plaats. In aanvulling op de internationale presentaties zullen lokale experts diverse thema’s op het gebied van mobiliteit bespreken. Zo zullen tijdens een rondetafelgesprek Jacco van der Burg, COO & thought leader bij Last Mile Solutions, Jasper Engel, oprichter van Oxcart, en Remco Harkmans, Sr. Accountmanager bij Webfleet Solutions, concrete stappen voor wagen­park­be­heerders en EV-trai­ningen bespreken.

Daarnaast zullen verschillende interviews plaatsvinden: Philippe Breuls, Solution Business Manager Benelux bij Bridgestone en Natalie Gierveld, Senior Manager Marketing bij Webfleet Solutions, zullen het bijvoorbeeld hebben over de veiligheid en voorspel­baarheid in het wagen­park­beheer. Het onderwerp complexe infra­struc­turen voor vervoerders en de nodige flexibiliteit komt vervolgens ook aan bod tijdens een gesprek met Meije Smink, Operationeel Directeur bij Dasko Koel-en Vriestransporten, en Rob Schuurbiers, CEO van Simacan.

“Er zijn sessies met een wereldwijd perspectief die door internationale experts worden verzorgd en lezingen die waardevolle inzichten bieden voor elke specifieke regio. Dat maakt de Webfleet Mobility Conference tot een evenement dat besluitvormers op het gebied van wagenparkbeheer simpelweg niet mogen missen”, zegt De Vries.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This