AMD neemt ontwikkelaar van volledig programmeerbare processoren Pensando over

6 april 2022

AMD heeft een definitieve overeenkomst aangekondigd om Pensando over te nemen voor ongeveer $ 1,9 miljard. Pensando’s platform voor gedistribueerde services omvat een volledig programmeerbare processor en een softwarestack die netwerken, beveiliging, opslag en andere services voor cloud-, enterprise- en edge-applicaties versnellen.

“Om een ​​datacenter te bouwen met de beste prestaties, beveiliging, flexibiliteit en de laagste totale eigendomskosten, is een breed scala aan computer engines nodig”, zegt Dr. Lisa Su, AMD-voorzitter en CEO. “Alle grote cloud- en OEM-klanten hebben EPYC-processors gebruikt om hun datacenteraanbod te verbeteren. Met onze overname van Pensando voegen we een belangrijk platform voor gedistribueerde diensten toe aan onze CPU-, GPU-, FPGA- en SoC-portfolio. Het Pensando-team brengt expertise van wereldklasse en een bewezen staat van dienst op het gebied van innovatie op chip-, software- en platformniveau.”

De producten van Pensando worden al op grote schaal ingezet bij cloud- en enterprise-klanten, waaronder Goldman Sachs, IBM Cloud, Microsoft Azure en Oracle Cloud. Pensando’s zeer schaalbare platform voor gedistribueerde services omvat een programmeerbare processor die door een netwerk kan worden gedistribueerd om meerdere infrastructuurservices tegelijkertijd efficiënt te versnellen, workloads van de CPU te ontlasten en de algehele systeemprestaties te verbeteren. In combinatie met Pensando’s systeemsoftwarestack biedt het platform krachtige prestaties, schaalbaarheid, flexibiliteit en veiligheid. In real-world cloudimplementaties laat de oplossing van Pensando 8x tot 13x betere prestaties zien in vergelijking met concurrerende oplossingen, aldus AMD.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This