Trustbuilder en TruliUs lanceren KYC in een B2B-omgeving

4 april 2022

De grootste uitdaging in online B2B? Die ligt niet in de technologie, maar in het vertrouwen dat partijen in elkaar hebben. Hoe kan je zeker zijn dat iemand is wie die beweert te zijn, en hoe kan je erop vertrouwen dat die persoon over het mandaat beschikt om bepaalde handelingen uit te voeren? Dat was het thema van een webinar dat IAM-specialist TrustBuilder onlangs organiseerde met zijn partner TruliUs. De samenwerking maakt het mogelijk om Know Your Customer (KYC) ook in een business context mogelijk te maken. 

TruliUs, een product van Isabel, levert een digitaal business paspoort, dat een persoon niet alleen identificeert, maar ook aangeeft welke functie de persoon heeft en over welke rechten die beschikt. Is iemand de CFO van een bedrijf, dan blijkt dat uit het business paspoort. Deze informatie wordt geïntegreerd in het adaptieve authenticatieproces van TrustBuilder: op basis van de workflows en policies die opgezet zijn in het identity & access managementsysteem, mag de houder van het paspoort bepaalde verrichtingen wel of niet uitvoeren of al dan niet toegang krijgen tot bepaalde data en applicaties.

Het specifieke aan de samenwerking tussen TrustBuilder en TruliUs bestaat er in dat TrustBuilder telkens in reële tijd contact opneemt met TruliUs om identiteit en rechten te controleren. Dat zorgt voor een grotere veiligheid dan wanneer van de diverse externe gebruikers alle gegevens up to date moeten worden gehouden door de organisatie zelf. In een tijd waarin mensen vlot van functie en van bedrijf veranderen, is het voortdurend updaten van de gegevens van alle business partners zo goed als ondoenbaar. 

De gezamenlijke oplossing van TruliUs en TrustBuilder maakt met name ook het onboarden van nieuwe gebruikers een pak makkelijker. Tijdens het webinar maakten Frank Hamerlinck van TrustBuilder en Frank Verhaest van TruliUs duidelijk dat de voordelen voor bedrijven zich zowel situeren op het vlak van groter gebruikersgemak, lagere kosten en het verlagen van bedrijfsrisico’s.

Het volledige webinar kan nog bekeken worden op deze link

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This