BICSI: Nieuw manual en opleidingen voor installateurs

1 april 2022

De internationale organisatie van datacenterspecialisten BICSI heeft een nieuwe editie uitgebracht van het Information Technology Systems Installation Methods Manual, waarop ook alle opleidingen voor installateurs zijn gebaseerd. Verder zijn er de komende maanden meerdere mogelijkheden om de opleiding Applied Data Center Design & Best Practices of een vICT Forum online te volgen en staat de eerste 2022-editie van het tweemaandelijkse magazine ICT Today in het teken van Single Pair Ethernet en Power over Ethernet.

BICSI heeft onlangs de 8ste editie van het InformationTechnology Systems Installation Methods Manual (ITSIMM) uitgebracht met 11 geactualiseerde hoofdstukken voor het installeren en administreren van bekabelingsinfrastructuren. Omdat dit manual de basis vormt voor de BICSI Installer 1, Installer 2, Copper, Optical Fiber en Technician examens, wordt de opleidingsinhoud eveneens geactualiseerd en vanaf eind april geëxamineerd op basis van de 8ste editie. Uiteraard is op de BICSI-website te lezen welke hoofdstukken en onderwerpen zijn geactualiseerd. 

Opleiding Applied Data Center Design & Best Practices

Geïnteresseerden die zich meer willen verdiepen in het ontwerpen en inrichten van datacenters kunnen de komende maanden bij BICSI de vijfdaagse online opleiding Applied Data Center Design & Best Practices volgen. Tijdens deze specialistische opleiding komen tevens veiligheidsaspecten zoals het aarden van installaties aan bod. Deze opleiding is gebaseerd op de ANSI/BICSI 002-2019 Data Center Design Standard. Aanvullende informatie is te lezen op de website van BICSI. 

Las Vegas conferentie

Hoewel de jaarlijkse BICSI Winterconferentie in Orlando nog maar amper achter de rug is, zijn ook al de voorbereidingen gestart voor de najaarsconferentie, die van 25 tot en met 29 september in Las Vegas wordt georganiseerd. Het overkoepelende thema van dit event is ‘Leading the Future for the Connected World’. BICSI-leden of sponsoren die ideeën hebben voor een presentatie gerelateerd aan dit thema, kunnen deze via de button ‘Call for presenters’ bij de eventorganisatie onder de aandacht brengen.

BICSI vICT Forums

In samenwerking met sponsoren organiseert BICSI elk kwartaal een vICT Forum. Op 10 maart staat deze in het teken van groene datacenters en zijn de betrokken sponsoren CCCA, Eaton en Leviton. Deze vICT Forums zijn door iedereen te volgen en leden kunnen daarmee 3 CEC’s verdienen, zonder te hoeven reizen. Op 9 juni staat het volgende vICT Forum gepland en later in dezelfde maand worden beide events nog een keer herhaald. Bezoek voor aanmelding de BICSI-website. BICSI organiseert ook webinars waar RCDD’s en andere leden CEC’s kunnen verdienen voor hun persoonsgebonden certificering(en). 

Peter Gloudemans

Peter Gloudemans

Peter Gloudemans is directeur van AddIT Benelux

Pin It on Pinterest

Share This