LifecycleIQ Services van Rockwell Automation ondersteunen industriële automatisering en digitale transformatie

5 april 2022

Rockwell Automation, een van de grootste aanbieders van industriële automatisering en ondersteuning bij digitale transformatie, heeft samen met Frost & Sullivan een rapport gepubliceerd, waarin het belang van lifecycle services wordt belicht.

Dergelijke diensten zijn industriële bedrijven niet alleen van belang voor de continuïteit van de productieprocessen, maar ook voor een soepel verloop van de digitale transformatie. 

De nieuwe ‘executive briefing’ met de titel ‘The Opportunity of Lifecycle Services’ belicht het belang van lifecycle services; met name die aangeboden worden als onderdeel van een uitgebreid ondersteuningspakket dat aangepast is aan de specifieke behoeften van industriële bedrijven. Dergelijke diensten zijn onder druk van de economische ontwikkelingen, de noodzaak om de uptime te maximaliseren en de prestaties continu te verbeteren, belangrijker dan ooit. In het rapport worden ook de LifecycleIQTM Services van Rockwell Automation beschreven, die bestaan uit vijf belangrijke componenten die industriële bedrijven helpen bij hun digitale transformatie:

  • consultancy diensten die zich richten op de business- en de producttechnische aspecten 
  • professionele ondersteuning voor projectmanagement en implementatie
  • connected Services voor cybersecurity, OT-netwerken en ondersteuning op afstand
  • field services voor asset management en ondersteuning op locatie
  • workforce services gericht op training en ontwikkeling van personeel.

“Het is de combinatie van al deze diensten en hun beschikbaarheid tijdens alle stadia van de levenscyclus van een fabriek of een productieproces, die onze lifecycle services zo interessant maken. Ze moeten onderdeel zijn van het complete ecosysteem van technologieën en merken. Onze LifecycleIQTM Services maken dat allemaal mogelijk”, zei Partha Seshadri, Regional Vice President EMEA voor Lifecycle Services bij Rockwell Automation. 

De digitale transformatie biedt een veelzijdige aanpak voor de verbetering van bedrijven en hun werkprocessen en wordt nu steeds vaker ook gezien als een strategische noodzaak. Deze transitie kan echter ook leiden tot grote operationele uitdagingen en potentiële risico’s; bijvoorbeeld op het gebied van cybersecurity. Maar wanneer deze transformatie op de juiste wijze wordt opgezet en uitgevoerd; wegen de operationele voordelen ruim op tegen de uitdagingen. 

In de nasleep van de pandemie moet de industrie nieuwe doelstellingen en prioriteiten identificeren en definiëren. De behoefte aan flexibiliteit,  innovatie, duurzaamheid en flexibiliteit in de productie is cruciaal geworden, waardoor digitale transformatie voor alle fabrikanten een topprioriteit is. Met name daarvoor bieden levenscyclusdiensten interessante mogelijkheden. U kunt het volledige rapport op de Management Perspectives-hub van Rockwell Automation vinden.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This