Google Cloud en VMware breiden samenwerking uit om app-modernisering en cloudtransformatie bij bedrijven te helpen versnellen

23 maart 2022

Google Cloud en VMware gaan klanten helpen bij het versnellen van hun app-modernisering en cloudtransformatie. Klanten kunnen nu het VMware Cloud Universal-programma gebruiken om te profiteren van Cloud VMware Engine. Door deze uitgebreidere samenwerking krijgen zakelijke klanten meer financiële flexibiliteit, meer keuze en de mogelijkheid om hun cloudmigraties te versnellen en hun zakelijke applicaties in Google Cloud te moderniseren.

Met Google Cloud VMware Engine kunnen klanten vaak in minder dan een uur tijd VMware-applicaties naar de cloud migreren zonder hun applicaties, tools of processen aan te hoeven passen. De VMware Cloud Verified en native Google Cloud-service biedt enterprise-ready cloudinfrastructuur voor bedrijfskritieke vSphere-workloads inclusief beveiligingsmogelijkheden, beschikbaarheid, resource optimalisatie, beheerbaarheid en operationele ondersteuning ingebouwd in de core service. Eenmaal in de cloud kunnen klanten onmiddellijk hybride applicaties maken, waardoor hun bedrijf flexibeler wordt en veiligere toegang heeft tot Google-services zoals BigQuery en cloud operations. Ook kunnen ze hun bestaande disaster recovery, back-up en storage-diensten uitbreiden. De voordelen voor bedrijven van Google Cloud VMware Engine in combinatie met VMware Cloud Universal zijn onder andere:

  • Gemiddelde TCO-besparingen van 38% over drie jaar, vergeleken met on-premises omgevingen
  • Gemiddelde, jaarlijkse kostenbesparingen van meer dan 2 miljoen euro
  • Gemiddelde arbeidsbesparing van 100.000 euro wanneer bestaande VMware- en Google Cloud-tools worden gebruikt
  • 100 Gbps toegewijde east-west networking en hoge beschikbaarheid met een 99,99% uptime-service niveau-overeenkomst voor een cluster.

VMware Cloud Universal is een flexibel inkoop- en consumptieprogramma voor het uitvoeren van multi-cloud- en digitale transformatiestrategieën. Nu Google Cloud VMware Engine een onderdeel is van het VMware Cloud Universal-programma, kunnen VMware en VMware-partners Google Cloud VMware Engine aanbieden samen met andere VMware Cross-Cloud-services zodat klanten hun digitale transformatie-initiatieven kunnen uitvoeren op basis van hun tijdlijnen, met lagere totale kosten en risico.

“Onze samenwerking met VMware maakt het voor bedrijven heel gemakkelijk om op VMware gebaseerde applicaties te migreren naar de vertrouwde en high performance infrastructuur van Google Cloud”, zegt Kevin Ichhpurani, Corporate Vice President, Global Ecosystem bij Google Cloud. “Deze aankondiging brengt VMware en Google Cloud dichter bij elkaar en vertegenwoordigt een belangrijke stap voorwaarts in onze gezamenlijke inzet om de digitale transformaties van bedrijven te ondersteunen met Google Cloud VMware Engine.”

“Het aanpakken van strategische klantinitiatieven rond app- en cloud-modernisering en gedistribueerde workforces zijn de basis geweest van de meerjarige samenwerking tussen VMware en Google Cloud”, zegt Zia Yusuf, senior vice-president, strategic ecosystem and industry solutions bij VMware. “Onze gezamenlijke klanten kunnen nu sneller en eenvoudiger Google Cloud VMware Engine samen met andere VMware Cross-Cloud-services gebruiken, in het datacenter, de edge of Google Cloud. Door ervoor te zorgen dat klanten een multi-cloudbenadering kunnen hanteren, profiteren ze van Google Cloud bij het uitvoeren van hun vSphere-apps. Zo helpen we bedrijven om digitale innovatie te leveren met enterprise control.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This