Datacenter United opent als eerste een datacenter met ‘Tier IV constructed facility- certificaat’ in België

22 maart 2022

Datacenter United, Belgische aanbieder van hoogwaardige datacenterdiensten op zes locaties in België, heeft zopas voor het nieuwe Antwerpse datacenter een ‘Tier IV constructed facility’-certificaat ontvangen van het Amerikaanse Uptime Institute. In het voorjaar van 2021 ontving het bedrijf al het ‘Tier IV design’-certificaat.

Het nieuwe constructiecertificaat bevestigt dat Datacenter United haar infrastructuur en voorzieningen gebouwd heeft volgens de allerhoogste eisen op vlak van redundantie. Dit datacenter is uniek want het enige in zijn soort in België met dit certificaat. Ook in Europa zijn er slechts enkele datacenters die dit hoge niveau van service en veiligheid kunnen bieden.

Waarom een lokaal Tier IV datacenter?

Het in de VS gevestigde consultancy- en auditbedrijf Uptime Institute heeft een internationaal classificatiesysteem opgezet dat de mate van gegarandeerde redundantie van een datacenter aangeeft. De serviceniveaus variëren van Tier I tot het ultieme Tier IV.

Friso Haringsma, CEO van Datacenter United: “Met onze Tier IV gecertificeerde omgeving zorgen we voor de meest optimale bescherming van de erin geplaatste data en bieden we de hoogste garanties ten aanzien van de redundantie van data. Hoe hoger de garanties op de infrastructuurlaag, hoe meer garanties we aan de eindgebruikers kunnen bieden. Dit is van groot belang voor de grotere cloud- en telco-providers, maar ook voor bedrijven met een grote zichtbaarheid op de markt zoals e-commerce platforms, of bedrijven met kritieke datanetwerken zoals overheden, zorgverleners, banken en militaire organisaties.

Met ons Tier IV-datacenter bieden we dus het hoogste beveiligingsniveau aan dat vandaag mogelijk is voor datacenters en dat is uniek in België. Hiermee zetten we België op de Europese datacenterkaart en hebben wij, wat anderen onmogelijk achtten, mogelijk gemaakt.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This