L’Oréal werkt samen met Google Cloud voor datawarehouse-oplossing

16 maart 2022

L’Oréal, actief in de schoonheidsindustrie (32 miljard jaaromzet in 2021), werkt samen met Google voor hun datawarehouse-oplossing.

Het bedrijf werkt dagelijks samen met een groot aantal overzeese merken, die zich moeten aanpassen aan specifieke lokale vereisten. Daarom had de organisatie een nieuwe op data gebaseerde oplossing nodig om hun besluitvorming te verbeteren met directe, verfijnde analyses. Op deze manier hoopt L’Oréal een veilig en duurzaam datawarehouse zo efficiënt en effectief mogelijk te runnen.

De nieuwe oplossing van Google Cloud biedt een veilig en eenvoudig te implementeren platform op maat, met end-to-end toezicht. Google helpt L’Oréal ook bij haar duurzaamheidsinspanningen dankzij Google Cloud Carbon Footprint.

Dankzij deze nieuwe samenwerking kan Google Cloud het Beauty Tech Data Platform van L’Oréal van energie voorzien. Dit laatste slaat 100TB aan productiegegevens op in BigQuery en verwerkt maandelijks 20TB aan gegevens. Het bedrijf heeft meer dan 8000 bestuurde datasets en 2 miljoen BigQuery-tabellen afkomstig uit verschillende gegevensbronnen, zoals Salesforce, SAP, Microsoft en Google Ads.

Antoine Castex, Enterprise Architect bij L’Oréal, licht toe: “We synchroniseren en aggregeren interne en externe gegevens uit een grote verscheidenheid aan bronnen binnen organisaties en winkels. Hierdoor was het beheer van onze datawarehouse-infrastructuur vóór Google Cloud zeer complex en moeilijk te beheren. De voetafdruk van L’Oréal was zo groot dat we het ooit onmogelijk vonden om een gestandaardiseerde methode te hebben om gegevens te verwerken. Elk proces was leverancierspecifiek, en de infrastructuur was broos. We gingen op zoek naar een oplossing voor onze complexe behoeften op het gebied van gegevensinfrastructuur. Google Cloud’s data ecosysteem en serverless tools zijn zeer complementair, en maakten het mogelijk om een next-generation data analytics platform te bouwen dat aan al onze eisen voldeed.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This