Innodisk brengt Blockchain SSD uit voor bescherming data-integriteit Radical Edge

16 maart 2022

Artificiële intelligentie maakt steeds meer deel uit van onze alledaagse toepassingen, wat zorgen met zich meebrengt over data-integriteit en validatie. Innodisk stelt daarom een nieuwe gepatenteerde blockchain-technologie voor die in haar SSD-oplossing InnoBTSTM SSD ingezet wordt. Deze maakt komaf met mogelijke problemen dankzij de geavanceerde inzet van digitale handtekeningen en volledig softwareonafhankelijke blockchaintechnologie.

Distributed Ledger-technologie

Innodisk ziet haar nieuwe oplossing, die de blockchain technologie inzet om de waardevolle data te beveiligen, vooral toepasbaar in moderne IoT-systemen. Denk bijvoorbeeld aan POS-systemen bij onbemande winkels, slimme meters en digitale ID-kaarten. De belangrijke data die naar de SSD worden geschreven, creëren een versleutelde ‘hash string’ die overeenkomt met de specifieke dataset. Vervolgens wordt deze versleutelde hash string verspreid over het blockchain netwerk, waarbij in wezen een gedecentraliseerd ledger wordt gecreëerd dat verdeeld wordt over talloze unieke computers. Dit proces zorgt er voor dat de versleutelde hash string “gezekerd” wordt op het blockchain netwerk. Als er geknoeid wordt, worden de gezekerde gegevens gecontroleerd aan de hand van de versleutelde hash string op het netwerk, waarbij eventuele afwijkingen duidelijk aan de oppervlakte komen.

Automatisch genereren van digitale handtekening

De InnoBTSTM SSD bevat een hardware gestuurde digitale handtekening. Door het uitgekiend toekennen van private en publieke sleutels aan elk verzonden bestand, kan de ontvanger altijd de juiste afzender verifiëren. De SSD creëert en beveiligt de privésleutel binnen een interne perimeter, waardoor een maximale beveiliging van de privésleutel wordt gegarandeerd. Alleen de openbare sleutel is voor iedereen beschikbaar om de juiste afzender te verifiëren.

Volledig software-onafhankelijk

De nieuwe InnoBTSTM SSD’s combineren optimaal de blockchain-technologie en datastreaming, wat een toonaangevende oplossing voor data-integriteit garandeert voor Edge toepassingen. Omdat er geen software vereist is wordt de integratie gefaciliteerd en wordt de data-integriteit versterkt, want de functies worden verplaatst naar de minder toegankelijke SSD firmware.

De oplossing van Innodisk maakt een eenvoudige blockchain setup mogelijk voor edge applicaties die zo niet langer afhankelijk zijn van software. Zo kunnen talloze apparaten met het blockchain netwerk verbonden worden. Dit maakt de InnoBTSTM SSD geschikt voor de meest moderne AI-toepassingen zoals smart cities, smart vehicles, smart factories, en intelligente bewaking.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This