Colt heeft primeur met implementatie van 800G-technologie in de L-frequentieband

9 maart 2022

Colt Technology Services implementeerde als eerste netwerkprovider 800G-technologie in de L-frequentieband binnen een netwerk op het land. Binnen het optische netwerk wordt gebruik gemaakt van twee oplossingen van Ciena: het Reconfigurable Line System (RLS) van Ciena en de Manage, Control & Plan (MCP)-domeincontroller. Colt is daarmee de eerste netwerkprovider die op basis van coherente technologie in de praktijk bewezen 100G/400G Wave-diensten aanbiedt binnen zowel de C- als L-frequentieband. Hiermee wordt de overdrachtscapaciteit van een enkel glasvezelpaar verdubbeld.

Colt is bezig met een transformatie van zijn optische netwerk. Het doel is om een excellente eindgebruikerservaring aan te bieden, door een nieuwe generatie van netwerkservices met hoge bandbreedte te bieden via een volledig programmeerbaar on-demand optisch netwerk. Tegelijkertijd voert Colt hiermee de efficiëntie van zijn glasvezelnetwerk op. Kortgeleden kondigde Colt aan als eerste netwerkprovider 400GE Wave- en Private Wave-diensten aan te bieden in Europa en de regio Asia Pacific op basis van de WaveLogic 5 Extreme (WL5e)-technologie van Ciena.

Het wereldwijde IQ Network van Colt verbindt momenteel meer dan 29.000 gebouwen en ruim 900 datacenters in de belangrijkste zakelijke knooppunten van Europa, Azië en Noord-Amerika. Dat netwerk staat aan de basis van de snelle en continue digitale transformatie van bedrijven.

Vivek Gaur, vice president Network Engineering bij Colt: “Bij Colt bemerken we een toenemende vraag van onze wereldwijde klanten naar onze Colt WAVE- en Colt Spectrum-diensten. Sinds de lancering van het IQ Network in 2016 hebben we voortdurend geïnvesteerd in geavanceerde optische technologie en zijn we op dat gebied blijven innoveren om tegemoet te komen aan de almaar groeiende vraag naar bandbreedte. We zijn er trots op om innovatieleider binnen de netwerkmarkt te zijn. Deze nieuwe stap maakt Colt tot een early adopter van technologie voor de C+L-frequentieband. Hiermee kunnen wij klanten helpen om hun bedrijfsvoering te transformeren en voor duurzame groei te zorgen.”

Jamie Jefferies, vice president en directeur International bij Ciena: “Met de coherente optische technologie van Ciena verbetert Colt de schaalbaarheid en programmeerbaarheid van zijn netwerk. Dat is van cruciaal belang om tegemoet te komen aan de vraag naar bandbreedte die wordt aangewakkerd door de cloudgebaseerde content en diensten die aan de basis van onze digitale levensstijl staan.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This