AMS-IX breidt zijn EasyAccess-programma uit

10 maart 2022

AMS-IX, ‘s werelds grootste internet Exchanges, kondigt aan dat het zijn EasyAccess-programma heeft uitgebreid tot meer dan 400 locaties in 14 landen in Europa. Daarnaast introduceerde AMS-IX nieuwe 10GE EasyAccess-prijzen vanaf 950 Euro per maand vanaf Easy Access-compatibele locaties overal in Europa.

EasyAccess is in 2018 gelanceerd met als doel het voor klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken om verbinding te maken met AMS-IX. De dienst bundelt de prijs van de peeringpoort met het transport in één pakket. Door gebruik te maken van EasyAccess hoeven klanten geen fysieke netwerkaanwezigheid meer te creëren op een locatie met een AMS-IX PoP om verbinding te maken met AMS-IX. Ze hoeven zich alleen op een EasyAccess-locatie te bevinden en verbinding te maken via een van de EasyAccess-transportaanbieders van AMS-IX om de 885+ netwerken te bereiken die zijn aangesloten op AMS-IX Amsterdam.

“De EasyAccess-service is voor veel bedrijven kosteneffectief, omdat hun netwerk zich in veel gevallen al in een EasyAccess-datacenter bevindt, wat betekent dat men niet hoeft te investeren in dure fysieke apparatuur of nieuwe colocatie om verbinding te maken met AMS-IX”, zegt Aleksandar Mitrov van AMS-IX. “We verwachten dat de nieuwe locaties in combinatie met de nieuwe scherpe prijsstelling een grote aantrekkingskracht zullen hebben op klanten.”

EasyAccess werd aanvankelijk gelanceerd met 25+ EA-locaties in Nederland, maar breidde al snel uit naar veel meer locaties buiten Nederland en door heel Europa. De laatste nieuwe EasyAccess-compatibele locaties bevinden zich in datacenters in Oslo en Warschau.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This