Gentse Sensolus verovert Franse markt via partnership met Connectic

8 maart 2022

De Gentse specialist in traceer- en Internet of Things (IoT)-technologie Sensolus en Connectic, een Waalse integrator van IoT-toepassingen, gaan nog nauwer samenwerken. Op deze manier richten beide bedrijven zich als een geolied team op projecten met hoge toegevoegde waarde die leiden tot maximale return on investment (ROI) voor de klant. De regionale aanwezigheid van Connectic in Frankrijk met lokale kantoren dicht bij de klant stelt Sensolus bovendien in staat om daar verder voet aan wal te zetten.

Als integrator van IoT- en IoP-oplossingen (Internet of People) ondersteunt Connectic bedrijven bij data-analyse en -management vanop afstand, of het nu gaat om bewegende objecten, personeel op het terrein of gebouwen. Voor dergelijk datamanagement is een performant platform noodzakelijk. In Sensolus, de Gentse IoT- en traceerspecialist, vond het een betrouwbare partner die voldoet aan alle eisen, waaronder de optimalisering van logistieke stromen in de industrie.

Eerstelijnssupport

Connectic en Sensolus werken al samen sinds 2017. Meer dan 6.000 assets van 350 Connectic-klanten worden momenteel gemonitord in het Sensolus-platform. De Waalse integrator bezit een uitstekende kennis van Sensolus’ oplossing voor gps-tracking van niet-aangedreven apparatuur en biedt eerstelijnssupport. De transparantie over technische en commerciële aspecten stelt de partners vandaag in staat kostbare tijd te besparen en efficiëntie te verhogen.

“De teams van Connectic hebben ondertussen een uitstekende kennis van de oplossingen ontwikkeld door Sensolus”, aldus Jeremy De Clercq, Head of Customer Success bij Sensolus. “We bouwden samen aan een duurzame relatie waardoor Connectic vandaag optreedt als eerstelijnssupport van Sensolus voor haar klanten. We vinden dat heel belangrijk bij een partner, onder andere om succesvol te kunnen schalen. Hierdoor kunnen we ons namelijk gezamenlijk positioneren op projecten met een hoge toegevoegde waarde voor de klant. Aangezien Connectic weet waar klanten nog vooruitgang kunnen boeken, bijvoorbeeld op het vlak van planning, inventaris of ingebruikname van de assets, behalen ze een maximale ROI.”

Lokale verankering in Frankrijk

Samen met Sensolus werkt Connectic aan schaaluitbreiding in Wallonië, Frankrijk en het Groothertogdom Luxemburg. “Door voor Sensolus en Connectic te kiezen, zijn onze klanten in de industriële sector, afvallogistiek, transport en distributie, zoals JOST en Carrefour Market, verzekerd van een oplossing die gebaseerd is op spitstechnologie”, vertelt Julien Hans, Managing Partner bij Connectic. “Snelle en precieze lokale ondersteuning vanuit de regionale kantoren van Connectic zorgt ervoor dat uit een waaier van mogelijkheden de juiste oplossing wordt aangeboden.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This