Telecom-oplossingen van Dell Technologies vereenvoudigen en versnellen moderne, open netwerkimplementaties

22 februari 2022

Dell Technologies introduceert nieuwe telecommunicatieoplossingen en -diensten om het open telecom-ecosysteem te versterken en communications service providers (CSP’s) te helpen hun transformatie naar open, cloud-native netwerken betaalbaar op te schalen.

Het groeiende open ecosysteem van de telecommunicatie-industrie biedt CSP’s meer keuze in hun technologieën en partners wanneer ze moderniseren naar cloud-native netwerken. De verschillende technologieën in dit open ecosysteem moeten naadloos met elkaar samenwerken zodat CSP’s gedifferentieerde edge-diensten kunnen aanbieden en kosten kunnen verlagen. Met Dell Telecom Cloud Foundation, Dell Open RAN Accelerator en nieuwe telecomoplossingen en lab-mogelijkheden wil Dell de complexiteit wegnemen en moderne netwerkimplementaties versnellen.

“Communications service providers bouwen en implementeren open netwerken op een andere manier en leggen zo de basis waarop ze innovatieve diensten kunnen ontwikkelen en leveren om de kansen van de edge te benutten,” zegt Dennis Hoffman, senior vice president en general manager, Dell Technologies Telecom Systems Business. “Ons uitgebreide portfolio met telecomoplossingen brengt het open ecosysteem voor netwerkoperators samen, waardoor ze de eenvoud en betrouwbaarheid krijgen die ze nodig hebben om hun netwerken te moderniseren en succesvolle nieuwe diensten uit te rollen.”

Dell Telecom Multi-Cloud Foundation versnelt netwerkmodernisering en bedrijfsgroei

De Dell Telecom Multi-Cloud Foundation is een turnkey, end-to-end, moderne netwerkinfrastructuuroplossing die CSP’s helpt om open, cloud-native netwerken sneller te bouwen en implementeren tegen lagere kosten en met minder complexiteit. De Telecom Multi-Cloud Foundation omvat Dell-hardware, Dell Bare Metal Orchestrator management softwareen de keuze van de CSP’s voor geïntegreerde telecomcloudsoftwareplatforms, waaronder Red Hat, VMware en Wind River.

Dell voegt nieuwe Dell Bare Metal Orchestrator Modules toe aan zijn software, waardoor CSP’s de volledige cloud foundation stack kunnen implementeren en lifecycle management toe kunnen passen. Als dit geïmplementeerd is dan hebben CSP’s een schaalbare cloud foundation die core, edge en RAN omvat voor hun open hardware- en softwareomgeving, inclusief de flexibilitieit om open netwerkfuncties en gedifferentieerde edge-diensten te ontwerpen en implementeren. ACG Research schat dat CSP’s die de Telecom Multi-Cloud Foundation in hun netwerken implementeren tot wel 39% OpEx-besparingen kunnen realiseren. Daarnaast ontdekte ACG Research dat CSP’s ook tijd besparen op testen en certificering, handmatige processen, serverprovisioning, software-upgrades en cloudstack-integratie en -testen.

Dell en Marvell werken samen aan nieuwe hardware om Open RAN te versnellen

Dankzij de introductie van gevirtualiseerde en Open RAN-architecturen ondergaan 5G-netwerken een transformatie die cloudschaalbaarheid naar het RAN brengt. Bestaande gevirtualiseerde en Open RAN-alternatieven konden niet tippen aan de prestaties van bestaande netwerken, waardoor het voor CSP’s onmogelijk was om cloud-native 5G te implementeren.

De Dell Open RAN Accelerator Card, ontwikkeld in samenwerking met Marvell, is een nieuwe inline 5G Layer 1 processing card voor vRAN- en Open RAN-oplossingen. De PCIe accelerator card, ontworpen voor Dell PowerEdge en andere op x86-gebaseerde servers, brengt dezelfde Marvell OCTEON Fusion-technologie en prestaties van de huidige, toonaangevende 5G-radionetwerken naar het Open RAN-ecosysteem. CSP’s krijgen systemen die beter presteren, en de kosten en het stroomverbruik verlagen, waardoor ze op betaalbare wijze hoogwaardige, moderne radio access networks kunnen schalen door gebruik te maken van een open architectuurbenadering.

“Marvell is verheugd om samen te werken met Dell Technologies om een open, gevirtualiseerde 5G-RAN-architectuur mogelijk te maken die, gebouwd op ons beproefde OCTEON Fusion-platform, geavanceerde features en prestaties levert”, zegt Raj Singh, executive vice president, Processors Business Unit, Marvell. “De nieuwe Dell Open RAN Accelerator Card is een innovatieve, compromisloze, cloud-native, in-line, Open RAN Layer 1-acceleratie-oplossing die de tekortkomingen van bestaande vRAN-alternatieven aanpakt.”

“We zijn verheugd om te zien dat Dell Technologies en Marvell samenwerken om te innoveren en technologieën te creëren die de mogelijkheden van het Open RAN-platform en de leveranciersdiversiteit voor operators zullen verbeteren”, zegt Andy Dunkin, Open RAN RF en digital platform development manager, Vodafone. “De belofte van gevirtualiseerde Open RAN-platforms zal worden versterkt met de Dell Open Ran Accelerator Card, die netwerkoperators zoals Vodafone een goedkopere en efficiëntere weg naar Open RAN zou moeten bieden.”

Implementatie van edge- en core-oplossingen versnellen

Dell blijft zijn open partnerecosysteem uitbreiden met nieuwe telecomoplossingen voor edge en core.

  • Dell Validated Design for Services Edge 1.2 combineert edge computebronnen met private wireless connectiviteit, waardoor de implementatie eenvoudig is en schaalbare operations en beveiligingsmogelijkheden die nodig zijn voor grote aantallen edge-locaties mogelijk worden. Organisaties kunnen sensoren en apparaten aan de edge van de mobiele netwerken plaatsen om data in bijna realtime vast te leggen en te verwerken. Deze data kunnen ze gebruiken om inzichten te genereren, operations te optimaliseren en productiviteit te helpen verhogen. Het op open standaarden gebaseerde ontwerp ondersteunt nu Airspan 5G RAN voor een snelle implementatie van zakelijke private 5G-netwerken.
  • Dell Validated Design for the 5G Core met Oracle en VMware biedt CSP’s de keuze om op een veiligere en betrouwbaardere manier een robuuste, schaalbare 5G-core op industriestandaardinfrastructuur te bouwen. De oplossing kan helpen de tijd te verminderen die nodig is om netwerkcomponenten van meerdere partners te ontwerpen, testen en integreren.

Dell breidt telecomdiensten en lab-mogelijkheden

Dell blijft zijn mogelijkheden voor telecomdiensten uitbreiden met partnerintegraties en de implementatie en acceptatie van telecomoplossingen door CSP’s te versnellen. CSP’s kunnen de netwerkinfrastructuur snel operationeel maken met Dell ProDeploy voor NFVI. De dienst combineert Dell fabrieksintegratie en veldimplementatieopties om flexibel de optimale NFV-infrastructuur te bouwen voor het netwerk van de klant. De dienst integreert compute-, networking- en telecom-cloudsoftwareplatforms waardoor CSP’s workloads sneller en op schaal kunnen implementeren, waardoor ze tijd en kosten besparen. De beproefde processen van Dell zorgen voor 68% snellere implementatietijd van de infrastructuur met ProDeploy.

Het Dell Open Telecom Ecosystem Lab Solution Integration Platform helpt CSP’s en partners om hun lab-bronnen veilig te verbinden met het Dell lab en de infrastructuur, zodat 5G- en telecom edge-diensten sneller ontwikkeld en op de markt gebracht worden. Wanneer de laboratoria verbonden zijn en zo een mini open ecosysteem creëren, gebruikt het Solution Integration Platform de nieuwste DevOps-technieken om testen sneller uit te voeren dan handmatige testen, zodat diensten sneller op de markt kunnen worden gebracht – met minder risico en tegen lagere kosten. CSP’s en partners kunnen het nieuwe platform gebruiken om geïntegreerde testen en continue lifecycle management van Open RAN-, 5G-, en edge-diensten en -applicaties uit te voeren.

Beschikbaarheid

  • Dell Bare Metal Orchestrator Module voor VMware Telco Cloud Platform is wereldwijd beschikbaar in april 2022.
  • Dell Bare Metal Orchestrator Modules voor Red Hat OpenShift en voor Wind River Studio zijn wereldwijd beschikbaar in juli 2022.
  • De wereldwijde beschikbaarheid van de Dell Open RAN Accelerator Card staat gepland voor eind 2022.
  • Dell Validated Design for Services Edge 1.2 is wereldwijd beschikbaar in maart 2022.
  • Dell Validated Design for 5G Core met Oracle en VMware is wereldwijd beschikbaar in juni 2022.
  • Dell ProDeploy voor NFVI is beschikbaar vanaf begin april 2022.
  • Het Dell Open Telecom Ecosystem Lab Solution Integration Platform is wereldwijd beschikbaar in juli 2022.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This