PICMG ontwikkelt nieuwe standaard voor IoT-computers

22 februari 2022

PCI Industrial Computer Manufacturers Group (PICMG) ontwikkelt ModBlox7, een nieuwe modulaire Box PC open specificatie. Deze specificatie is bedoeld als een nieuw standaardformaat voor small box computers voor gebruik in (industriële) IoT-toepassingen.

ModBlox7 is een compacte en modulaire Box PC die aan de muur kan worden gemonteerd, op een DIN-rail kan worden bevestigd of in een 19-inch rack kan worden geïntegreerd. Hoogte en diepte zijn vast, maar de breedte is variabel in veelvouden van 7HP. Maximale lengte is 84 pk. Het modulaire Box PC-ontwerp is niet alleen robuust, maar ondersteunt ook passieve geleidende koeling en is geschikt voor veeleisende toepassingen.

Het werk van de PICMG zal een basisspecificatie opleveren van de mechanische kenmerken van de behuizing, de modulaire functionele eenheden en de elektrische onderlinge verbindingen daartussen. Door de voordelen van modulariteit en sterk geïntegreerde Box PC-oplossingen te combineren, moet de standaard zorgen voor interoperabiliteit tussen fabrikanten en gebruikers van de Box PC.

Het doel is om de specificatie eind 2022 te hebben geratificeerd.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This