Paessler benoemt Joachim Weber tot nieuwe CTO

9 februari 2022

Paessler AG, een aanbieder van monitoringsoftware, stelt Joachim Weber aan als Chief Technology Officer (CTO). Weber voegt meer dan drie decennia ervaring in de sector toe aan de raad van bestuur. Daarnaast bekleedde hij verschillende senior-functies in EMEA en internationaal, en voegt hij zich bij het bedrijf om de ontwikkeling en innovatie verder voort te zetten.

Joachim Weber is de nieuwe CTO van Paessler

Ondersteunen van duurzame groei

Sinds 1997 levert Paessler netwerkoplossingen aan klanten overal ter wereld. Met meer dan 500.000 actieve gebruikers ondersteunt Paessler ondernemingen in alle sectoren bij het bewaken, stroomlijnen en beheren van hun IT-, OT- en IoT-infrastructuren. Als CTO leidt Weber het groeiende ontwikkelingsteam van Paessler en houdt hij toezicht op de continue optimalisaties in het productportfolio. Ook neemt Weber de leiding bij het introduceren van nieuwe functies, functionaliteiten en aanbiedingen voor klanten.

Voor zijn aanstelling bij Paessler, werkte Weber de afgelopen 20 jaar bij Trend Micro en EMC Corporation. Daar vervulde hij verschillende leidinggevende rollen, waaronder VP of Technical Solutions, Director of Global Services en Global Technical Council Leader. Bij Trend Micro was Weber verantwoordelijk voor alle technische gebieden, zoals presales, postsales, consulting, training, technische ondersteuning en productbeheer. En bij EMC Corporation richtte Weber zich op virtuele datacenterpraktijken, evenals wereldwijde services via kanalen en markten.

“Paessler zet zich sinds de oprichting in om de wereld van monitoringoplossingen te vergroten. Al meer dan 25 jaar leveren we keer op keer uitzonderlijke infrastructuuroplossingen”, vertelt Helmut Binder, Chief Executive Officer bij Paessler. “Daarom zijn we verheugd Joachim te verwelkomen in de raad van bestuur. Zijn ervaring spreekt voor zich. Samen zullen we blijven aantonen welke belangrijke rol monitoring speelt bij het verminderen van het verbruik van grondstoffen door de mensheid.”

Uitbreiden naar andere sectoren

Paessler is een internationaal merk en heeft met de PRTG-productfamilie een hoge standaard gezet binnen IT-monitoring. Als CTO streeft Weber ernaar deze claim op het leiderschap te behouden en uit te breiden naar andere gebieden, zoals de industrie, de gezondheidszorg en het Internet of Things (IoT). Bruikbaarheid en klantvoordeel staan daarbij volgens de nieuwe CTO altijd centraal. Met de expertise van Weber in een groot aantal sectoren, kan Paessler de slagkracht verder vergroten.

 “Al bijna 25 jaar is Paessler een keurmerk voor eersteklas monitoringoplossingen én service. Daarom ben ik vereerd dat ik de kans krijg om de toekomst van het bedrijf mee vorm te geven. Het leveren van het succes, stabiliteit en de innovatie die Paessler en zijn klanten verdienen, inspireren mij enorm. Sinds het begin van dit jaar ben ik onderdeel van het bedrijf en ik kijk uit naar wat de toekomst in petto heeft”, zegt Joachim Weber, Chief Technology Officer bij Paessler.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This