WESTPOLE, VDAB & Actiris bundelen krachten op zoek naar nieuw IT-talent

9 februari 2022

WESTPOLE Benelux, leverancier van IT-diensten en oplossingen en specialist in digitale transformatie, zet in samenwerking met VDAB, Digitalcity.brussels, Actiris en INTEC Brussel een gratis opleidingsprogramma op: LINK-IT Jr Native Cloud Engineer. Dit traject gaat met onmiddellijke ingang op zoek naar 12 actieve werkzoekenden uit Brussel en de Rand. Ze worden van 19 april tot en met 16 september 2022 opgeleid tot junior native cloud engineers. Daarna kunnen ze meteen aan de slag bij het bedrijf waar ze tijdens de opleiding praktijkervaring konden opdoen.  

In ieders voordeel 

Het LINK-IT-project geeft 12 kandidaten de kans om gedurende vijf maanden nieuwe skills aan te leren. Daarbij lopen ze 1 à 2 dagen per week stage bij een IT-bedrijf. De kandidaten maken zo meteen kennis met de bedrijfscultuur en de projecten waaraan ze zouden werken na aanwerving.   Aan het eind van de rit zijn alle deelnemers voldoende gecertificeerd (AWS, Google, Azure) voor een job als junior native cloud engineer. Het is de ambitie van WESTPOLE om 80% van het totale deelnemersaantal vast in dienst te nemen. Op zoek naar talent IT-profielen zijn nog altijd schaars op de arbeidsmarkt. Dat bevestigt ook de nieuwste lijst van knelpuntberoepen van VDAB. Ook in 2022 blijft er een kwalitatief en kwantitatief tekort aan ICT-medewerkers en developers.

Erik Govaerts, resource manager en projectverantwoordelijke LINK-IT bij WESTPOLE kan dat alleen maar bevestigen: ‘Ook wij zien bij onze klanten een steeds grotere vraag naar cloud-profielen. Staffing & Sourcing is een belangrijke activiteit binnen WESTPOLE. Concreet gaan wij daarbij op zoek naar de juiste profielen voor onze klanten, aan wie ze uiteindelijk toegewezen worden. De huidige instroom vanuit hogescholen en universiteiten kan die groeiende vraag onmogelijk alleen beantwoorden. Daarnaast is er een groot onbenut potentieel aan werkzoekende Brusselaars die we samen met VDAB BRUSSEL en Actiris willen aanspreken. Via Digitalcity.brussels konden we de krachten bundelen en samen met VDAB BRUSSEL en Actiris de juiste werkzoekenden aanspreken. Meer dan voldoende redenen voor WESTPOLE om met deze partners dit initiatief vol enthousiasme aan te gaan.’

Ook bij Geert Pauwels, directeur VDAB Brussel, klinkt dezelfde teneur: ‘De arbeidsmarkt staat in brand. Werkgevers krijgen hun vacatures steeds moeilijker ingevuld. Witte raven zijn er niet meer. Toch zijn er nog werkzoekenden in de arbeidsmarktreserve, zeker in Brussel, die we via maatopleiding kunnen klaarstomen voor die vacatures. VDAB faciliteert dit proces graag en zet Intec Brussel in als partner om de opleiding van de werkzoekenden te verzorgen. We ondersteunen WESTPOLE en de andere bedrijven in zijn netwerk die samen mee investeren in de opleiding van werkzoekenden.’  

Het traject zelf duurt van 19 april 2022 tot en met 16 september 2022. De opleiding is volledig gratis voor werkzoekenden, die hun uitkering en andere voordelen behouden. Enige voorwaarde is voldoende kennis van het Nederlands (niveau 2.4) en een gezonde interesse in IT. De betrokken partners nemen de opleidingskosten op zich. Inschrijven kan via intecbrussel.be.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This