Panduit introduceert automatische labelapplicator WrapID voor kabelidentificatie

7 februari 2022

Panduit introduceert de semi-automatische labelapplicator PLA-100/E WrapID. Deze compacte etiketteermachine verhoogt de productiviteit bij het maken van grote aantallen labels voor het identificeren van kabels. De PLA-100/E WrapID maakt en bevestigt op een nauwkeurige en consistente wijze alle benodigde labels voor zowel afzonderlijke kabels als kabelbomen, in patch- en schakelkasten en industriële machines.

Gebruikers van Panduit’s nieuwe WrapID labelapplicator kunnen tot drie keer sneller dan bij handmatig labelen alle kabels identificeren en zo’n tweemaal sneller dan bij concurrerende systemen. De labelkop is eenvoudig toegankelijk, waardoor labels op 12,7 mm van de connector of aansluiting van een kabel zijn aan te brengen. Verder is de labelkop modulair ontworpen, waardoor deze eenvoudig te onderhouden en te vervangen is en de positie van de labels met één druk op de knop instelbaar is. 

Het labelen van kabels is tegenwoordig een belangrijk onderdeel bij het verplichte documenteren van de patch- en schakelkasten in bedrijfsnetwerken, datacenters en fabrieken. Duidelijke labeling vereenvoudigt namelijk zowel de implementatie als het onderhoud van technische installaties. Panduit’s nieuwe WrapID-systeem met bijbehorende labels en labelprinters zijn ontworpen voor het efficiënt identificeren van grote aantallen kabels en kabelbomen. 

Panduit’s ingenieurs hebben de ergonomie van het nieuwe WrapID-systeem verbeterd om vermoeidheid en het risico op RSI-klachten bij gebruikers zoveel mogelijk te verminderen. Uit vergelijkende testen tussen handmatig labelen en gebruik van het semi-automatische WrapID-systeem blijkt dat er circa 170 arbeidsuren op 100.000 labels te besparen zijn. In vergelijking met concurrerende systemen is de mogelijke tijdsbesparing ongeveer 80 uren per 100.000 labels.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This