Nieuwe firewall van Fortinet brengt krachtigere convergentie van beveiligings- en netwerktechnologie naar hybride IT-omgevingen

7 februari 2022

Fortinet introduceert vandaag de FortiGate 3000F. Die next-generation firewall (ngfw) wordt van kracht voorzien door de speciaal door Fortinet ontwikkelde security processing units NP7 en CP9. Hij is ontwikkeld voor organisaties die hun digitale transformatie en de groei van hun onderneming willen bespoedigen. Met dynamische netwerksegmentatie, automatisering en Zero Trust Network Access (ZTNA)-functionaliteit maakt FortiGate 3000F uiterst schaalbare, door de beveiliging aangestuurde netwerken mogelijk die netwerk- en beveiligingstechnologie naadloos combineren zonder nadelige gevolgen voor de beveiligingsprestaties. De FortiGate 3000F biedt brancheleidende prestaties met een Security Compute Rating van zes keer meer verbindingen per seconden dan concurrerende oplossingen.

Organisaties staan onder druk om het tempo van digitale innovatie op te voeren. Ze moeten daarbij zien te waarborgen dat hun bedrijfskritische applicaties voldoen aan de eisen ten aanzien van de prestaties, compliance en het beheer, en voorzien in hun strategische bedrijfsbehoeften. Vanwege die uitdagingen “duurt het heel lang om van legacy applicaties en maatwerk (zo’n 55% van alle bedrijfsapplicaties) over te stappen op alternatieve oplossingen in de cloud.”1 In plaats daarvan ontwikkelen organisaties hybride IT-architecturen die bestaan uit datacenters, campusnetwerken, onderling verbonden filialen, thuiswerkomgevingen en multi-cloudomgevingen. Dat resulteert in een enorme uitbreiding van het aanvalsoppervlak, zodat cybercriminelen volop kansen krijgen voor het uitvoeren van cyberaanvallen. De FortiGate 3000F beschermt datacenter- en hybride IT-architecturen op de volgende manieren:

  • Schaalbare beveiliging: De FortiGate 3000F biedt brancheleidende schaalbaarheid dankzij het gebruik van de speciaal door Fortinet ontwikkelde security processing units NP7 en CP9. Die zijn ontwikkeld om de snelheid, schaalbaarheid, het prestatievermogen, de efficiëntie en toegevoegde waarde van de oplossingen van Fortinet ingrijpend te verbeteren. Ze optimaliseren de gebruikservaring, nemen minder ruimte in beslag en verbruiken minder energie. De FortiGate 3000F biedt ook een Security Compute Rating van 22 meer gelijktijdige firewallsessies dan concurrerende oplossingen.
  • Geavanceerde netwerktechnologie en gericht beheer van applicaties: De ngfw’s uit de FortiGate-reeks worden geleverd met een ingebouwde ZTNA-proxy. Dat maakt het mogelijk om gebruikers vanaf elke locatie en op elk gewenst momenttoegang te bieden tot applicaties en IT-bronnen. Dat gebeurt op basis van voortdurende authenticatie en de toepassing van effectieve beveiligings- en compliance-mechanismen. De ngfw’s uit de FortiGate-reeks bieden naadloze convergentie van netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit in combinatie met brancheleidende routeringmogelijkheden voor peering met verschillende providers aan de WAN-kant, en interconnects met een breed scala aan leveranciers aan de LAN-kant. Veel netwerkbeheerders hebben hun processen vereenvoudigd door routers te vervangen door één FortiGate-appliance die zowel netwerk- als beveiligingsmogelijkheden biedt.
  • Beveiliging van grootzakelijke kwaliteit: De brancheleidende oplossingen van Fortinet worden door meer dan 565.000 organisaties gebruikt. Ze combineren op naadloze wijze netwerkmogelijkheden, beveiligingsfunctionaliteit en essentiële, door artificial intelligence en machine learning ondersteunde FortiGuard-diensten binnen één platform. IT-afdelingen kunnen op die manier doeltreffend interne en externe bedreigingen beheren, de verspreiding daarvan binnen het netwerk tegengaan en ransomwarebesmettingen, bedrijfsonderbrekingen en reputatieschade voorkomen. De FortiGate is de enige ngfw binnen de branche die geavanceerde beleidsregels voor content biedt, zoals het filteren van video’s voor mainstream diensten als YouTube, Vimeo en Dailymotion. Bedrijven kunnen flexibele beleidsregels definiëren om een of meer categorieën toe te laten en gebruikmaken van stringente mechanismen voor netwerkbeveiliging die verkeer kunnen toestaan of blokkeren tot op kanaalniveau. Met ongekend krachtige SSL-inspectie (met inbegrip van TLS 1.3) is de FortiGate 3000F de enige ngfw die in staat is om cyberbedreigingen te detecteren die zich in versleutelde paden verbergen en geautomatiseerde bescherming tegen bedreigingen biedt met minimaal prestatieverlies.
  • Automatisering en vereenvoudiging: Het Fortinet Fabric Management Center biedt een centrale locatie voor het beheer en de automatisering en orchestration van de complete Security Fabric. Het biedt daarnaast ondersteuning voor ruim 470 ecosysteempartners om bedrijfsbrede workflows te vereenvoudigen. Het gebruik van open API’s en connectors voor verbindingen tussen verschillende omgevingen zorgt voor vereenvoudiging en waarborgt een consistente toepassing van beveiligingsregels binnen multi-cloudomgevingen.

De FortiGate 3000F versus de concurrentie

Hieronder volgt een vergelijking van de prestatiegegevens voor marktleidende firewalls met die van de FortiGate 3000F-serie. Security Compute Rating is een benchmark in de vorm van een vermenigvuldigingsfactor die de prestaties van de FortiGate vergelijkt met het branchegemiddelde voor concurrerende producten in uiteenlopende categorieën in dezelfde prijsklasse.

De FortiGate 3000F versus de concurrentie

*Vereist een eenmalige Hyperscale-licentie

De oplossingen van Fortinet, waaronder de FortiGate 3000F, bieden door de beveiliging aangestuurde netwerkmogelijkheden en de krachtigst presterende mesh-architectuur binnen de beveiligingsbranche in de vorm van de Fortinet Security Fabric. Dat platform combineert netwerk- en beveiligingsmogelijkheden om bescherming te bieden voor alle apparaten en applicaties in omgevingen op locatie, cloudomgevingen en gevirtualiseerde omgevingen. Volgens het rapport ‘January 2022 Gartner Critical Capabilities for Network Firewall’ behaalde Fortinet met zijn FortiGate-oplossing de hoogste scores voor de use cases Enterprise Data Center, Distributed Enterprise en SMB, en de op een na hoogste score voor de use case Public Cloud. Volgens Fortinet is het te danken aan zijn voortdurende innovaties op het gebied van door de beveiliging aangestuurde netwerken dat het twee jaar achtereen is gepositioneerd als ‘Leader’ in het ‘Gartner Magic Quadrant for Network Firewalls’ en ‘Magic Quadrant for WAN Edge Infrastructure’ voor hetzelfde platform: FortiGate.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This