Datacenter United breidt aantal locaties uit naar zes door partnership met DC Star

24 januari 2022

Sinds half januari 2022 heeft Datacenter United, Belgische aanbieder van hoogwaardige datacenterdiensten die deel uitmaakt van de portfolio van infrastructuurinvesteerder TINC, het aantal datacenters in zijn beheer vergroot naar zes. Naast de drie bestaande locaties in Antwerpen en Brussel, maken nu ook de drie datacenters van DC Star in Burcht, Gent en Oostkamp, deel uit van het Datacenter United ecosysteem.

Friso Haringsma, Managing Director van Datacenter United: “Met dit initiatief nemen we een volgende stap om onze positie op de datacentermarkt te verstevigen. We bieden onze diensten nu aan vanuit maar liefst zes locaties. Voor onze klanten betekent dit dat we een betere geografische spreiding en schaalvoordelen kunnen garanderen. Hiermee leggen we samen het fundament voor de digitale economie van de toekomst.”

Janjoris van der Lei, CEO van DC Star: “Voor DC Star is dit een logische stap om de mogelijkheden van onze datacenters ten volle te kunnen benutten. De schaalvergroting zorgt ervoor dat we met ons team alle aspecten van de datacenter services kunnen leveren met voldoende redundantie.” 

Manu Vandenbulcke, CEO van TINC: “De bijkomende groei-investering in Datacenter United zorgt er niet alleen voor dat de dekking van de datacenters in Vlaanderen en Brussel gegarandeerd is maar ook dat Datacenter United zijn portfolio verder kan uitbouwen en diversifiëren om een breed klantengamma te bedienen.”

De merknamen DC Star en Datacenter United zullen apart blijven bestaan.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This