The Ocean Race gaat in zee met Acronis

25 januari 2022

Acronis gaat innovatieve cyberbescherming verzorgen voor de zakelijke infrastructuur van The Ocean Race en workloads beveiligen langs de hele route van de race, met Ingram Micro als #CyberFit Partner

Acronis, wereldwijd leider op het gebied van cyberbescherming, met hoofdkantoren in Schaffhausen (Zwitserland) en in Singapore, wordt de Official Cyber Protection Partner van de iconische zeilwedstrijd rondom de wereld: The Ocean Race.

Het partnerschap wordt ondersteund door Ingram Micro, wereldwijd distributeur van innovatieve technologieproducten en -services, als Official #CyberFit Partner, in het verlengde van het Acronis #TeamUp Program.

The Ocean Race Europe. Leg 2 from Cascais, Portugal, to Alicante, Spain. On Board Viva Mexico.

“Acronis is er trots op The Ocean Race te kunnen ondersteunen met duurzame activiteiten in alle aspecten van de Race. Sportteams maken gebruik van Acronis Cyber Protect om hun cybersecurity te optimaliseren en cyber-bescherming efficiënter te maken”, tien uur Acronis CRO en Board Advisor.

Rik Roukens, Technology Director van The Ocean Race: “Technologie en innovatie staan centraal bij alles wat we doen bij The Ocean Race en met dit initiatief kunnen we de grens steeds verder leggen bij hoe onze fans en partners wereldwijd de race al bijna 50 jaar te zien krijgen. Met Acronis als Official Cyber Protection Partner kunnen we die grens blijven verleggen met de zekerheid van optimale gegevensbescherming en noodherstelsystemen.”

The Ocean Race, een race rondom de wereld van zeiljachten met volledige bemanning, wordt algemeen beschouwd als de ultieme test voor teams op sportgebied, waarbij de teams verzeild raken in de meest afgelegen gebieden van de oceaan. Ze volgen een route die bestaat uit zeven etappes, waarbij negen iconische steden wereldwijd worden aangedaan.

Zie hier het volledige raceprogramma en schema.

Roukens: “Beveiliging speelt een cruciale rol tijdens The Ocean Race, of het nu gaat om de zeilers te beschermen op zee of om de oceanen te beschermen middels wetenschappelijke activiteiten en voorlichting. Met Acronis is de beveiliging van de technologische infrastructuur tijdens onze reis rond de wereld nu een kernprioriteit en belangrijk aandachtsgebied geworden.”

Acronis heeft een uitgebreid wereldwijd portfolio van partnerschappen in de sportwereld, waaronder de motorsport, voetbal, honkbal en zeilen. The Ocean Race profiteert van Acronis’ ruime ervaring met het leveren van innovatieve oplossingen voor wereldwijd opererende sportorganisaties. 

Managed Service Providers (MSP’s) worden uitgenodigd het #TeamUp Program van Acronis te bekijken en topsportteams in hun regio te ondersteunen.

Jan Jaap Jager: “The Ocean Race is de moeilijkste test die een sportteam kan ondergaan: het is de langste en zwaarste professionele zeilwedstrijd ter wereld, waarbij het team alles moet inzetten om de strijd aan te gaan met Moeder Natuur. Net zoals cyberbescherming een geïntegreerde en zich voortdurend ontwikkelende oplossing vereist om superieure bescherming te bieden in de turbulente cyberwereld van vandaag de dag. Daarom zijn we zo blij dat we Ingram en The Ocean Race kunnen verwelkomen als onze nieuwste Acronis #CyberFit MSP- en sportpartner.”

Ingram Micro Cloud is de grootste cloud-enabler van techoplossingen in het VK. Als Official #Cyberfit Partner begeleidt Ingram Micro Cloud bedrijven bij het realiseren van het volledige potentieel van de toonaangevende oplossingen van Acronis en biedt het overal ter wereld het volledige spectrum van producten en services. Met zijn uitgebreide expertise in cybersecurity, IaaS, SaaS en Modern Workplace stelt Ingram Micro Cloud partners in staat op efficiënte en veilige wijze te opereren in de markten die ze bedienen.

Ovi Gherghel, Director Cloud & Cyber Security voor het VK en Ierland: “Net zoals The Ocean Race kan cybersecurity voelen als een ontdekkingsreis, navigerend over onzekere en ruwe wateren om uiteindelijk de finishlijn te passeren. We zijn trots op onze samenwerking met Acronis en The Ocean Race, waardoor onze actieve wereldwijde community van partners kan rekenen op de allerbeste beveiligingsoplossingen in de markt. We verheugen ons op een succesvol en duurzaam partnerschap en we wensen alle teams behouden vaart in 2022.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This