Sustainable Digital Infrastructure Alliance (SDIA) benoemt Daan Terpstra tot nieuwe CEO

13 januari 2022

De Sustainable Digital Infrastructure Alliance (SDIA) heeft Daan Terpstra benoemt als nieuwe CEO en opvolger van Max Schulze na een reorganisatie. De organisatie zal focussen op het versnellen van industrie-brede samenwerking in haar stuurgroepen om duurzame oplossingen voor de digitale sector te realiseren.

SDIA’s nieuwe CEO brengt brede kennis en ervaring mee, onder andere een Master of Science in Politicologie en uitgebreide ervaring in de energie sector, waaronder verschillende functies bij Vattenfall en als bestuurslid bij Energy Storage NL.

Daan Terpstra is toegewijd om alle digitale belanghebbenden samen te brengen om de digitale economie te transformeren. Hij wil ervoor zorgen dat de digitale economie toekomstbestendig, duurzaam, en transparant is over de voortgang op het gebied van duurzaamheid. Ook wil hij nadruk leggen op dat overheden en de samenleving kennis nemen van de SDIA’s visie en het belang van een duurzame digitale economie.

Max Schulze, SDIA’s oprichter en voormalig CEO zegt: “Ik ben blij om Daan te verwelkomen als CEO, hij heeft bij uitstek zijn capaciteiten laten zien om de behoefte van SDIA te destilleren en zo bij te dragen aan de toekomstige groei van onze gemeenschap. Mijn focus zal liggen op de stuurgroepen, wat mij de kans biedt om te innoveren, connectie te maken met onze leden en te werken aan de doelstellingen van de SDIA om de winstgevendheid in duurzaamheid te ontsluiten.

Tijdens zijn gehele carrière heeft Terpstra zich ingezet voor het welzijn van mens en milieu, hij is gedreven om een positieve impact te maken voor toekomstige generaties. “Een duurzame digitale economie, met een balans tussen mens, maatschappij en winstgevendheid, is het enige levensvatbare pad om onze kinderen, en de kinderen van hun kinderen, een kans te geven op een bestendig leven op deze planeet. De SDIA zal blijven werken aan het realiseren van de duurzame digitale infrastructuur als fundament voor de duurzame economie” zei Terpstra in een verklaring.

De SDIA begon met een gedurfd idee en een klein groepje in Hamburg in 2019. De SDIA heeft gedurende de afgelopen drie jaren, meer en meer internationaal momentum gekregen door samenwerking te faciliteren over industrie-grenzen heen om gezamenlijk duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. De 66 leden van de alliantie vanuit de gehele digitale sector werken met de SDIA aan deze doelstellingen, gecommitteerd om de SDIA-routekaart te implementeren.

“De SDIA-routekaart omvat alle acties die de digitale sector moet nemen om de duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. De routekaart heeft de meetinstrumenten en doelstellingen bepaald voor een positieve impact” aldus Terpstra. Daarnaast benoemt hij ook het belang van de stuurgroepen in 2022, die de routekaart richting een duurzame digitale infrastructuur in 2030 van de SDIA overzien en sturen. In elke stuurgroep komen leden samen om de SDIA te helpen specifieke doelstellingen te bereiken, uitdagingen weg te nemen, oplossingen te identificeren en gebieden voor toekomstig onderzoek aan te wijzen.”Door de stuurgroepen in het midden van de organisatie te zetten, zijn we in de juiste positie om een meetbare vermindering van de klimaatimpact van de digitale sector te realiseren terwijl nieuwe economische mogelijkheden gecreëerd worden” stelt Terpstra

Als non-profit organisatie is SDIA een platform om de vooruitgang richting een duurzame digitale economie te versnellen. De SDIA brengt belanghebbenden vanuit de gehele sector, zowel privaat als publiek, samen om de routekaart voor een duurzame digitale infrastructuur in 2030 te implementeren.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This