Acronis benoemt Michael Callahan tot Chief Marketing Officer

10 januari 2022

Acronis heeft vandaag de benoeming van Michael Callahan als Chief Marketing Officer bekendgemaakt. Met zijn tientallen jaren ervaring is Callahan een waardevolle aanwinst voor het team van Acronis. Hij heeft onder andere gewerkt als Marketing Officer voor bedrijven zoals FireMon en Zimperium en meer recent als Senior Vice President of Global Marketing voor Cofense Inc.

Als Chief Marketing Officer liggen er voor Callahan een paar mooie uitdagingen in het verschiet. Allereerst gaat hij Acronis helpen om meer aandacht te genereren voor het belang van cyberbescherming. Daarnaast gaat hij zich inzetten voor het vergroten van het marktbereik van Acronis. Als gevolg van de coronapandemie is het gebruik van oplossingen voor digitale transformatie over de hele wereld in rap tempo gestegen. En nu steeds meer activiteiten naar hybride of pure cloudoplossingen worden verplaatst, is het voor ondernemingen van het grootste belang dat ze zich bewust zijn van de sterk toenemende beveiligingsbedreigingen. Acronis streeft er tevens naar de volgende lichting techleiders zo goed mogelijk te ondersteunen door overal ter wereld hulpprogramma’s aan te bieden. Ook voor de verdere uitbreiding van deze programma’s komt de jarenlange marketingervaring van Callahan goed van pas.

“We zijn erg benieuwd wat Michael voor ons kan bereiken met zijn uitgebreide B2B-marketingervaring op het gebied van cyberbescherming”, aldus Patrick Pulvermueller, Chief Executive Officer bij Acronis. “Hij heeft meer dan 20 jaar verschillende leidinggevende marketingfuncties vervuld bij enkele van de bekendste bedrijven in de sector. Deze ervaring zal van groot belang zijn bij het versterken van de positie van Acronis als leider op de markt voor eindpuntbeveiliging. Michael heeft een trackrecord van indrukwekkende groeiresultaten opgebouwd en we kijken uit naar wat Acronis onder zijn leiding kan bereiken.”

Callahan hanteert als expert in B2B-marketing een statistisch gedreven aanpak en kan bogen op ruim 20 jaar ervaring in zijn vakgebied. Daarnaast heeft hij veel ervaring opgedaan in het SaaS-beveiligingsdomein toen hij in verschillende marketingfuncties werkzaam was bij McAfee, HP en Juniper Networks. Bovendien beschikt Callahan over belangrijke vaardigheden op het gebied van wereldwijd leiderschap. Dit is van grote waarde omdat Acronis als internationaal bedrijf kantoren en werknemers over de hele wereld heeft, zeer uiteenlopende gebruikersgroepen bedient, een sterke positie op de markt voor cyberbescherming heeft en deze positie verder wil uitbreiden.

Callahan: “Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan en ik kijk ernaar uit om samen met het team van Acronis te werken aan zowel hun oplossingen voor cyberbescherming als hun inspanningen om meer bewustzijn te creëren voor het belang van bescherming. Nu bijna iedereen overstapt naar digitale ecosystemen in de cloud is het belangrijker dan ooit tevoren dat oplossingen voor cyberbescherming toegankelijk en transparant zijn, zodat managers de beste oplossingen voor hun onderneming kunnen kiezen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This