Nieuwe Redfish-sensoren van Paessler verbeteren inzicht in gezondheid van serversystemen

7 januari 2022

Paessler, een monitoringexpert voor IT-infrastructuren en -netwerken, heeft aanvullende mogelijkheden toegevoegd aan zijn PRTG-netwerkmonitor. De nieuwe sensoren helpen organisaties bij het bewaken van de gezondheid van systemen en virtuele schijven. Hierdoor kan PRTG nu ook data via de Redfish System Health-sensor ontvangen. Dit geeft inzicht in de volledige systeemstatus van serverapparatuur en de status van verschillende componenten, zoals stroomvoorzieningen en PCIe-apparaten.

Eén centraal punt

Daarnaast is de Redfish Virtual Disk-sensor toegevoegd aan PRTG. Deze sensor bewaakt de virtuele schijven van Redfish-compatibele servers en toont hun capaciteit en status. In plaats van te moeten zoeken naar monitoringgegevens per servermerk, laat het Redfish-protocol eindgebruikers over het hele serverdomein zoeken. Zo hoeven bedrijven niet langer een aantal verschillende kanalen in de gaten te houden. Alle informatie over de servergezondheid is te vinden op één centrale plek.

Redfish is gebaseerd op een RESTful (Representational State Transfer) programmeerinterface die eenvoudige query’s met tal van programmeertalen mogelijk maakt. Het verzendt gegevens via HTTPS in een JSON-format. De sensoren zijn breed compatibel en kunnen worden aangesloten op hardware van de volgende leveranciers:

Dell HPE Lenovo Supermicro X10 BMC IBM Cisco

“Met de toevoeging van deze nieuwe sensoren is Redfish nu nog gebruiksvriendelijker. Hierdoor kunnen bedrijven monitoren op een manier die voorheen niet mogelijk was”, vertelt Wilco Ravestein, Country Manager Benelux bij Paessler. “Daarnaast blijven we de bestaande Intelligent Platform Management Interface (IPMI) System Health-sensor ondersteunen. Zo zorgen we ervoor dat het gehele monitoringproces telkens eenvoudiger wordt voor de eindgebruiker.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This