Altair tekent meerjarige samenwerking met Hewlett Packard Enterprise

10 januari 2022

Altair heeft een meerjarige samenwerkingsovereenkomst gesloten met Hewlett Packard Enterprise (HPE). Deze is erop gericht om Altair’s HPC-oplossing voor job scheduling en -management te kunnen aanbieden met HPC-systemen van HPE, voor de volgende generatie supercomputers. Altair PBS Professional biedt gebruikers van elk type supercomputer een snelle en flexibel schaalbare workloadmanager om de meest intensieve opdrachten te verwerken en zowel de efficiency en productiviteit te verbeteren, als het beheer te vereenvoudigen.

Oplossingen voor exascale tijdperk

Voor de vraag naar steeds krachtigere gespecialiseerde HPC-systemen in het exascale tijdperk, die ‘best-in-class’ software vereisen, gaat HPE haar klanten toegang geven tot Altair’s HPC-oplossingen. HPE’s nieuwe generatie HPC-systemen ondersteunen veeleisende toepassingen voor modellering, simulatie, machine learning en multiphysics. Tevens krijgen de klanten van HPE door de meerjarige samenwerking toegang tot Altair’s wereldwijd beschikbare technische kennis en support voor onder andere de volgende HPC-oplossingen:

  • Altair PBS Professional – Een complete oplossing voor job scheduling in elk HPC-project, waaronder voor geavanceerde exascale systemen als de Aurora supercomputer bij de Argonne Leadership Computing Facility.
  • Altair Access – biedt een intuïtieve en consistente interface voor het maken en managen van taken op remote clusters, clouds en andere resources. Daardoor kunnen onderzoekers en ingenieurs zich concentreren op hun kernactiviteiten en hoeven ze minder tijd te besteden aan het leren verwerken van toepassingen en het verplaatsen van data.
  • Altair Grid Engine – Een oplossing voor het managen van gedistribueerde resources voor het optimaliseren van workloads en resources in duizenden datacenters. Inclusief het verbeteren van de prestaties en het stimuleren van de productiviteit en efficiëntie.
  • Altair Control – Een gebruiksvriendelijke webapplicatie voor het monitoren en managen van een clusterconfiguratie en rapporteren in een HPC-omgeving.

“Altair en HPE hebben al bijna 20 jaar een hechte samenwerkingsrelatie, gebaseerd op de gedeelde wens om klanten de beste oplossingen te bieden die de toekomst van supercomputing stimuleren”, zegt Sam Mahalingam, chief Technology Officer, Altair. “Door PBS Professional en onze andere HPC- oplossingen gezamenlijk aan te bieden, krijgen klanten de mogelijkheid om de grootste on-premise en cloud-uitdagingen aan te pakken zonder de typische rompslomp.”

“HPE biedt de meest uitgebreide HPC- en AI-oplossingen voor elk dataprobleem, op elke schaal”, zegt Bill Mannel, vice president en general manager, HPC, bij HPE. “Inclusief de opties om onze oplossingen als clouddienst te adopteren via het HPE GreenLake edge-to-cloud platform. Door de samenwerking met Altair te continueren, voorzien wij onze klanten van tools om hun resources te optimaliseren en zich te focussen op het snel en efficiënt ontsluiten van waarde uit hun data.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This