Individueel configureren en bestellen van behuizingen wordt eenvoudiger dan ooit met Rittal RiPanel

16 december 2021

Rittal maakt het bestellen, in 3D plannen en individueel configureren van complexe producten zoals behuizingssystemen eenvoudiger voor systeemplanners. Met de nieuwe behuizingsconfigurator RiPanel kunnen individuele behuizingen, inclusief toebehoren en prijsinformatie, online worden geconfigureerd en besteld. Deze nieuwe versie vervangt de vorige configurator RiCS en biedt bovendien meer financiële transparantie.

De softwarespecialisten van Rittal speelden in op de hoge eisen in de paneelbouw en schakelkastbouw. Systeemplanners en ontwerpers hebben configuratoren nodig waarmee individuele behuizingen eenvoudig én precies kunnen worden geconfigureerd – met passende accessoires en plausibiliteitscontroles om fouten te voorkomen, 3D-visualisatie, en bibliotheken met voorgedefinieerde boorpatronen. Rittal introduceert daarom RiPanel, de opvolger van de RiCS-configurator.

De behuizingsconfigurator RiPanel zorgt voor een directe verbinding met Eplan Engineering en de online shop en laat gebruikers toe om individuele uitsnijdingen te importeren en te plaatsen. Zo kunnen zelfs de meer ongebruikelijke eisen van besturings- en schakeltechnici eenvoudig worden toegepast. Maatwerkoplossingen zijn eveneens een optie. De RiPanel-gebruiker kan bij de voorbereiding gebruikmaken van vooraf gedefinieerde boorpatronen en uitsnijdingen. De plaatsing van de uitsparingen gebeurt nu grafisch in 3D. De gebruiker ziet op die manier waar de uitsparingen zich exact bevinden ten opzichte van andere onderdelen van de kast.

Transparantie en consistentie

Systeemplanners hebben met de RiPanel-configurator van Rittal een krachtige configuratietool binnen handbereik. De bediening is eenvoudig en biedt maximale transparantie en consistentie tijdens het gehele engineerings-, bestel- en productieproces.

Een stuklijst van de geselecteerde componenten geeft informatie over de totale kosten via een koppeling naar de online shop. De gebruiker kan nu op elk moment in de configuratie zien wat zijn huidige opstelling zal kosten, niet alleen voor een serie order, maar ook voor productie inclusief montage door Rittal. Deze transparantie zorgt voor een optimale keuze uit verschillende varianten. De benodigde onderdelen kunnen meteen in de Rittal online shop worden besteld. 

Geïntegreerde plausibiliteitscontroles in de planningsfase voorkomen mogelijke verkeerde bestellingen of verkeerde ontwerpen. Bovendien kunnen alleen onderdelen worden geconfigureerd die bij elkaar passen. Ten slotte worden alle gegevens opgeslagen in RiPanel en kunnen ze gemakkelijk worden gebruikt voor volgende projecten, zelfs als er wijzigingen worden aangebracht. 

Sterk geautomatiseerde en efficiënte productie

De ontwikkelaars van Eplan en Rittal hebben het selectieproces doorgetrokken tot aan de productie. Het virtuele prototype van de geplande behuizing kan worden overgebracht naar productiemachines voor verdere NC-bewerking, bijvoorbeeld met behulp van de Perforex MT. De gegevens kunnen ook worden overgedragen aan het nieuwe productiebesturingssysteem RiPanel Processing Center.

RiPanel
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This