Colt Group krijgt erkenning voor ESG- en milieuprestaties

16 december 2021

De Colt Group, die uit Colt Technology Services en Colt Data Centre Services (DCS) bestaat, heeft een Gold-waardering voor zijn environment, social & governance (ESG)-prestaties ontvangen van EcoVadis, een wereldwijd leider in duurzaamheidsbeoordelingen. Voor het Carbon Disclosure Project (CDP) scoorde de Colt Group daarnaast met een ‘B’ voor zijn milieuprestaties.

Meer dan 75.000 bedrijven in ruim 160 landen en 200 sectoren werken samen met EcoVadis. In de meest recente brancheranking scoort Colt met 71 van in totaal 100 punten in het 97e percentiel. De waardering door EcoVadis is gebaseerd op de prestaties van Colt op vier fronten: milieu, arbeidsomstandigheden en mensenrechten, bedrijfsethiek en duurzame inkoop. Het beleid, de uitvoering en resultaten van de Colt Group binnen elk van die gebieden droegen bij aan de uiteindelijke score.

Het CDP is een internationale non-profitorganisatie die bedrijven, gemeentes, staatsbesturen en provincies helpt met het openbaar maken van hun milieu-impact. In 2020 rapporteerden meer dan 9.600 bedrijven die samen goed zijn voor meer dan 50 procent van de wereldwijde marktkapitalisatie over hun milieuprestaties via het CDP.

‘D’ vertegenwoordigt de laagste score en ‘A’ de hoogste op de waarderingsschaal van het CDP. De ‘B’-score van Colt plaatst het qua management in de bovenste helft van de CDP-populatie. Dat geeft aan dat de Colt Group gecoördineerde actie onderneemt ten aanzien van klimaatvraagstukken. Dit jaar heeft de groep nauw samengewerkt met Carbon Intelligence voor de ontwikkeling van zijn strategie voor duurzaamheid en het tegengaan van klimaatverandering.

Caroline Griffin Pain, bedrijfsjuriste en executive vice president bij Colt Technology Services: “De activiteiten van Colt zijn verankerd in ESG. Dat maakt deel uit van ons DNA en vormt een kerncomponent van onze bedrijfsstrategie. De nieuwe score die EcoVadis aan ons heeft toegekend laat zien dat we oog hebben voor de impact die we hebben op de samenleving, op onze mensen, op onze klanten en op de omgevingen waarin we actief zijn. Hieruit blijkt ook dat de maatregelen die we treffen een positief effect sorteren. We zijn er trots op dat we onze CDP-score tot een ‘B’ hebben verhoogd. Daarmee doen we het minstens zo goed als onze branchegenoten. We zullen ons blijven inspannen om de tenuitvoerlegging van onze ESG- en duurzaamheidsstrategie te versnellen om bij te dragen aan een eerlijker en duurzamer wereld.”

Niclas Sanfridsson, de CEO van Colt DCS: “Duurzaamheid staat voorop bij alles wat we bij Colt doen. Deze nieuwe mijlpaal geeft blijk van onze toewijding aan het milieu en ons streven om aan kop te gaan binnen onze branche op het gebied van duurzaamheid en positieve veranderingen binnen onze markt in gang te zetten. Dat is een prachtige waardering voor de inspanningen die alle betrokkenen hebben geleverd om dit mogelijk te maken. We blijven voor verdere verbeteringen zorgen en hopen dat die onze score de komende jaren verder zullen verhogen.”

Duurzaamheid is een strategische pijler van de Colt Group. De waarderingen van EcoVadis en CPD volgen na de recente bekendmaking van de organisatie van zijn toewijding aan op wetenschappelijke feiten gebaseerde doelstellingen voor CO2-reductie en zijn betrokkenheid bij een baanbrekende pilot voor biologische uitloging (de extractie van edelmetalen uit elektronisch afval) in samenwerking met N2S, een Britse aanbieder van levenscyclusdiensten voor IT-apparatuur.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This