Nieuwe Aruba EdgeConnect Microbranch-oplossing moderniseert hybride werkplek, thuis en op kantoor

16 december 2021

Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise, introduceert zijn nieuwe EdgeConnect Microbranch-oplossing, een netwerkoplossing voor de hybride werkplek die externe werknemers alle traditionele services biedt die zij voorheen op kantoor ook ontvingen, via een enkel Wi-Fi-access point (AP) – zonder dat er een gateway, agent of extra hardware nodig is.

Met EdgeConnect Microbranch kunnen IT-afdelingen zorgen voor een consistente ervaring, ongeacht waar werknemers zich bevinden. Dit is mogelijk doordat EdgeConnect Microbranch het volledige scala aan connectiviteitsdiensten on-campus levert, waardoor problemen sneller opgelost kunnen worden en beveiliging beter te handhaven is door Zero Trust en Secure Access Service Edge (SASE)-frameworks naadloos uit te breiden naar het thuiskantoor:

 • Enterprise WiFi Access Point thuis voor perfecte WiFi prestatie
 • Mogelijkheid om gebruikers remote te ondersteunen
 • Connectie maken met zelfde SSID als op het werk:
 • Geen aanpassing nodig op apparatuur bij gebruikers
 • Zelfde Enterprise beveiliging
 • Classificeren van verkeer zodat iedereen in huis goede prestatie krijgt
 • Integratie of migratie naar SASE voor alle locaties in een organisatie

EdgeConnect Microbranch, onderdeel van Aruba ESP (Edge Services Platform), omvat AP’s en nieuwe SD-WAN-services en levert robuuste connectiviteit, beveiliging en zero-touch onboarding-ervaringen voor de thuiswerkplek via Remote Access Punten (RAP’s). Om te voldoen aan de toenemende vraag naar hogere applicatieprestaties, betrouwbaarheid en beveiliging, is daarnaast SD-WAN toegevoegd voor grote vestigingen en campussen. En nu hybride werken de norm wordt, hebben externe werknemers het geautomatiseerde, op beleid gebaseerd traffic-beheer en de cloudgebaseerde SASE-beveiliging van Aruba SD-WAN nodig om efficiënt, robuust en veilig te werken. IDC schat zelfs dat 70% van de G2000-organisaties remote of hybrid-first werkmodellen zal adopteren, waardoor werkprocessen opnieuw moeten worden gedefinieerd.

De sleutel tot succes is de mogelijkheid om hybride werknemers thuis dezelfde toegang te geven tot tools, applicaties en andere functionaliteit als op kantoor. De nieuwe EdgeConnect Microbranch-oplossing doet dit door nieuwe SD-WAN- en SASE-services toe te voegen aan de connectiviteits-, identiteitsgebaseerde toegangscontrole-, beheer- en analysemogelijkheden – zonder een noodzaak voor extra hardware of agents. Het niet nodig hebben van extra hardware is namelijk een belangrijke factor voor thuiskantoren met beperkte ruimte en ad-hoclocaties die niet door IT worden bemand, zoals restaurants en cafés.

EdgeConnect Microbranch-services pakken veelvoorkomende uitdagingen aan die verband houden met het werken op afstand, zoals het mogelijk maken van goede prestaties van latency-gevoelige toepassingen, terwijl de juiste beveiliging wordt geboden te midden van een hoge dichtheid aan bandbreedteverslindende apparaten die zich mogelijk op hetzelfde netwerk bevinden. De nieuwe EdgeConnect Microbranch-services, zoals op beleid gebaseerde routering, waarmee IT de manier waarop applicatieverkeer naar een bestemming wordt geleid kan optimaliseren, vormen een aanvulling op bestaande services zoals Air Slice, dat dynamisch AP-radiobronnen toewijst aan specifieke applicaties. Daarnaast kan bijvoorbeeld de gesprekskwaliteit van videoconferenties worden verbeterd door dat specifieke verkeer voorrang te geven op video-entertainment en het videoconferentieverkeer vervolgens rechtstreeks naar de vertrouwde SaaS-leverancier te leiden.

“EdgeConnect Microbranch biedt organisaties een moderne, schaalbare benadering om werken op afstand mogelijk te maken en de ervaring externe werknemers gelijk te stellen aan die van een kantoor”, zegt Larry Lunetta, VP Solutions Portfolio Marketing bij Aruba, een Hewlett Packard Enterprise-bedrijf. “Hoewel sommigen misschien denken dat de enige netwerkservice die kan worden uitgebreid naar de AP/router van het thuiskantoor, beveiliging is – en zelfs dat vereist een extra box – toont EdgeConnect Microbranch aan dat met een cloudgebaseerde aanpak alle kritieke netwerkservices kunnen worden uitgebreid naar het thuiskantoor, via één toegangspunt.”

Door de toch al robuuste RAP in-home-ervaring uit te breiden met belangrijke SD-WAN-functies, is EdgeConnect Microbranch nu al een goede oplossing voor hybride werkzaamheden, zoals contactcenters, telehealth en IT-beheer, waar uptime en beveiliging van cruciaal belang zijn.

EdgeConnect Microbranch is een verbetering van oplossingen die relatief veel hardware vereisen binnen het thuiskantoor om SD-WAN- en SASE-services te leveren, evenals hardware en single-purpose-apparaten die robuust beheer en functionaliteit missen.

Nieuwe SD-WAN-functies en voordelen – geen on-premises gateway vereist

 • Op beleid gebaseerde routering: stelt IT in staat om applicatieprestaties en -beveiliging te leveren op basis van geautomatiseerde regels om te voldoen aan Service Level Agreements (SLA’s) voor specifieke applicaties, websites of typen gebruikers.
 • Tunnel- en route-orkestratie: optimaliseert de netwerkprestaties door VPN-tunnels op aanvraag te orkestreren en automatisch verkeer om te leiden naar het netwerkpad dat de beste prestaties levert.
 • SASE-integratie: biedt een rechtstreekse en veilige verbinding met cloudbeveiligingsservices zoals Zscaler en orkestratie van tunnels en uniform configuratiebeheer via Aruba Central.
 • Verbeterde WAN-zichtbaarheid: versnelt het oplossen van problemen en verbetert de gebruikerservaring door near realtime updates over de beschikbaarheid, het gebruik en de doorvoer van het WAN door latency, jitter en andere verbindingsproblemen te detecteren die van invloed zijn op de ISP.

Deze features bouwen voort op de bestaande mogelijkheden van Aruba’s oplossingen voor externe toegang, waaronder:

 • Verkeersprioritering: wijst radiobronnen toe aan een applicatie en wijzigt deze als applicatiesessies beginnen of eindigen.
 • Schaalbaarheid: ondersteunt zero-touch-implementatie en geconsolideerd beheer voor tienduizenden externe werknemers via de cloudgebaseerde services van Aruba Central en AOS 10.
 • Verbeterde uptime en betrouwbaarheid: biedt LTE-back-up via een USB-interface voor het geval externe werknemers de ISP-connectiviteit verliezen.

Prijzen en beschikbaarheid

Aruba EdgeConnect Microbranch is beschikbaar in Early Access en zal algemeen beschikbaar zijn in maart 2022 voor elke AP met ArubaOS 10 en een Foundation AP-licentie (inclusief gekwalificeerde AP’s die klanten al bezitten en beheren in Central). Aruba Central Foundation-licenties zijn beschikbaar voor $145 dollar per AP. AP-prijzen variëren per model en beginnen bij $575,00 dollar voor de Aruba 303H-serie.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This