Ansible Automation Platform van Red Hat voortaan ook op Microsoft Azure

10 december 2021

Red Hat, leverancier van open source-oplossingen, maakt het Ansible Automation Platform beschikbaar op Microsoft Azure. Bedrijven hebben zo een grotere vrijheid om te automatiseren en applicaties uit te rollen, overal en zonder extra overheadkosten of complexiteit.

Door de kracht van cloud computing te combineren met het gebruiksgemak van het Red Hat Ansible Automation Platform kunnen IT-bedrijven in heel korte tijd automatiseren. Ze hoeven zich ook geen zorgen meer te maken over implementatie en beheer, en kunnen zich in de plaats daarvan focussen op meer complexe taken zoals OS-configuratie, applicatieprovisionering, netwerkautomatisatie of infrastructure as code (IaC). 

Dankzij de samenwerking van Red Hat en Microsoft kunnen organisaties de complexe taken op schaal uitvoeren, de ROI van hun automatisering verhogen, en de marge voor een menselijke fout verkleinen. IT-teams worden ontlast van het onderhoud van de infrastructuur en de operationele rompslomp, en kunnen zich voortaan focussen op de uitrol van hun automatiseringsstrategieën, wat de business ten goede komt. De integraties zijn inbegrepen in Azure compute, network en storage. De operationele verantwoordelijkheid en ondersteuning komt onder Red Hat te staan. 

Het Ansible Automation Platform is Red Hats standaard voor automatisering van de hybride cloud. De laatste versie van het platform, die vorige maand werd bekendgemaakt, heeft nieuwe automatiseringsfeatures om snel te kunnen uitrollen over verschillende hybride clouds en edge-omgevingen heen. De automatisering zit ook dieper in de ontwikkeling van applicaties, en de nieuwe features bieden een hoge mate van controle en maatwerk.  

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This