GTT levert Barry Callebaut wereldwijd SD-WAN

10 december 2021

GTT Communications, leverancier van cloudnetwerken voor multinationals, maakt bekend dat Barry Callebaut, de grootste fabrikant van chocolade- en cacaoproducten ter wereld, een volledig beheerde SD-WAN-service geïmplementeerd heeft met GTT. Hierdoor worden 131 sites van Barry Callebaut in meer dan 30 landen op 6 continenten met elkaar verbonden. De GTT SD-WAN-oplossing integreert de VMware SD-WAN1-technologie met de globale Tier 1-internetbackbone van GTT. Deze biedt private en directe cloudconnectiviteit, zodat de prestaties van bedrijfskritische applicaties worden verbeterd.

De implementatie van de SD-WAN-oplossing van GTT is voor Barry Callebaut het vierde generatie Wide Area Network (WAN), waarbij nu de transformatie van een MPLS-gebaseerd netwerk naar een grootschalige SD-WAN-implementatie gerealiseerd werd. De beheerde SD-WAN-oplossing van GTT biedt Barry Callebaut een sterkere automatisering en gecentraliseerde beheermogelijkheden. Het low-touch implementatieplatform biedt de provisioning extra flexibiliteit tijdens het provisioning proces. Bovendien verlaagt de beheerde SD-WAN-oplossing de total cost of ownership van het netwerk voor Barry Callebaut en neemt de wereldwijde bandbreedte met meer dan 77% toe. Hiermee wordt de toekomstbestendigheid van het netwerk gegarandeerd. GTT verzorgde het ontwerp, de configuratie en de oplevering van de oplossing voor de globale organisatie van Barry Callebaut. De implementatie werd hierbij sneller dan gepland voltooid. Dankzij GTT’s uitgebreide dienstenpakket wordt er wereldwijd een consistent serviceniveau gegarandeerd.

“We hebben GTT gekozen vanwege zijn uitstekende trackrecord in het opleveren van betrouwbare, wereldwijde netwerkoplossingen en vanwege zijn flexibiliteit, die goed aansluit bij de innovatieve cultuur bij Barry Callebaut”, aldus Steven Vandamme, chief information officer bij Barry Callebaut. “GTT heeft geweldige ondersteuning geboden bij het ontwerp en de bouw van een vereenvoudigd, agile en efficiënt netwerk, waarmee wij onze ‘cloud first’-strategie mogelijk kunnen maken. Dit helpt ons bij het verbeteren van een groot aantal onderdelen van onze wereldwijde activiteiten, van supply chain-management tot de productiviteit van onze medewerkers. Deze SD-WAN-oplossing aangeboden door GTT helpt ons bij het versnellen van onze voor digitale transformatie-strategie.”

“We zijn erg blij dat we de bedrijfsdoelstellingen van Barry Callebaut kunnen ondersteunen met onze veilige, globale en hoog performante SD-WAN-oplossing”, zegt Tom Homer, GTT division president Europa. “We hechten veel waarde aan de kracht van ons partnerschap. We blijven oplossingen leveren die voldoen aan de immer evoluerende netwerkbehoeften van Barry Callebaut.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This