Barracuda ziet sterke groei in securityoplossingen voor MSP’s

18 november 2021

Barracuda heeft het afgelopen jaar belangrijke mijlpalen behaald voor zijn MSP-divisie. Ook zijn er sterke verkoopcijfers behaald, mede dankzij het groeiende aantal MSP’s dat security toevoegt aan hun dienstenportfolio.  

Dankzij de overname van SKOUT Cybersecurity voor uitgebreide detectie en respons (XDR), nieuwe integraties voor Barracuda RMM en de introductie van Zero Trust Network Access (ZTNA) mogelijkheden voor managed service providers (MSP’s) via Barracuda CloudGen Access, is de jaaromzet (ARR; Annual Recurring Revenue) voor Barracuda’s MSP-divisie aan het einde van Q2 FY2022 met 70% gegroeid op jaarbasis.  “Met de steeds geavanceerdere dreigingen moeten MSP’s ervoor zorgen dat ze bij het beheren van eindgebruikers, netwerken, applicaties en de data waar hun klanten toegang toe hebben, services leveren die echt draaien om security zijn”, zegt Hatem Naguib, President & CEO, Barracuda. “Wij willen ‘best-in-class’ securityoplossingen en -diensten leveren waarmee onze MSP-partners hun klanten optimaal kunnen beschermen in het continu veranderende dreigingslandschap voor cybersecurity.”

  Recente MSP-highlights: 

 • De jaaromzet (Annual Recurring Revenue; ARR) voor Barracuda’s MSP-securityoplossingen is met 37% gegroeid ten opzichte van vorig jaar (sinds 30 september 2021).
 • De ARR voor Barracuda’s MSP e-mail securityoplossingen met 73% gegroeid ten opzichte van vorig jaar (sinds 30 september 2021).

 Recente MSP-innovaties: 

 • Managed XDR en SOC: In juli heeft Barracuda SKOUT Cybersecurity overgenomen, marktleider in cyber-as-a-service software voor Managed Service Providers (MSP’s) en leverancier van een eXtended Detection and Response (XDR) platform en service. Met deze overname betreedt Barracuda de snelgroeiende XDR-markt met een oplossing die is geoptimaliseerd voor MSP’s. De dienst is nu beschikbaar als Barracuda SKOUT Managed XDR.
 • Nieuwe XDR-integratie: Met Barracuda SKOUT Managed XDR kunnen MSP’s nu data van Google Workspace-instances monitoren. Dankzij deze integratie kunnen partners pogingen detecteren om:
  • Multi-factor authenticatie te omzeilen;
  • Meer toegangsrechten toe te kennen;
  • Beheerdersrollen te wijzigen.
 • Verbeteringen voor Barracuda RMM: In augustus heeft Barracuda updates aangekondigd voor Barracuda RMM, het securitygerichte en op de cloud gebaseerde remote monitoring en management (RMM) platform. Enkele hoogtepunten zijn nieuwe integraties met Windows Defender Antivirus, updates van de patch management-functionaliteit voor Microsoft en voor software van derden, verbeterde integratie met Barracuda Intronis Backup en integratie met ServiceNow Service Desk.
 • CloudGen Access voor MSP’s: in maart van dit jaar heeft Barracuda zijn portfolio van oplossingen en diensten voor IT managed service providers uitgebreid met Barracuda CloudGen Access voor MSP’s. Hiermee kunnen MSP’s hun securitydiensten uitbreiden met mogelijkheden om de data van klanten te beschermen en onbeheerde BYOD-toestellen beter te controleren, zonder dat er wijzigingen nodig zijn in de bestaande workflows van klanten.  
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This