Adoptie OpenInfra Software stijgt, mede door groei OpenStack-implementaties die 25 miljoen cores overschrijden

18 november 2021

Open Infrastructure Foundation heeft de nieuwste versie van haar jaarlijkse gebruikersonderzoek gepubliceerd. Het rapport laat een aanzienlijke groei zien van OpenStack en een hoge adoptie onder OpenInfra-projecten.

Er zijn nu meer dan 25 miljoen OpenStack-cores in productie, wat neerkomt op een stijging van 66% van het totale aantal cores in vergelijking met vorig jaar. Dat strekt zich ook uit tot groeiende aanwezigheid in de publieke cloud; wereldwijd draaien meer dan 180 public cloud-datacenters op de software.

Tijdens OpenInfra Live sprak Jonathan Bryce, executive director van de OpenInfra Foundation, over LOKI: Linux OpenStack Kubernetes Infrastructure. Dit is de OpenInfra- standaard die niet alleen gebaseerd is op OpenStack, maar ook op Linux en Kubernetes. Samen voegen contributors aan deze drie projecten meer dan 150.000 wijzigingen per jaar samen. Organisaties als AT&T, CERN, China Mobile, China Telecom, Verizon, Vodafone en Yahoo gebruiken de OpenInfra-standaard en hebben deze in productie.

Het OpenInfra User Survey 2021-rapport bevat de antwoorden van honderden organisaties en benadrukt de groei van OpenInfra use cases, variërend van organisaties die de software aan het onderzoeken zijn tot organisaties die in productie draaien, en van micro- tot hyperscale implementaties. Het rapport behandelt vijf OpenInfra projecten: OpenStack, Airship, Kata Containers, StarlingX and Zuul.

Meer info is te vinden in dit onderzoek.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This