Nitro op punt om Connective, Europees leider op vlak van digitale handtekeningen, over te nemen

10 november 2021

Nitro Software Limited, een wereldwijd bedrijf dat software voor documentproductiviteit ontwikkelt en een drijvende kracht is achter digitale transformatie in organisaties over de hele wereld, is verheugd te kunnen aankondigen dat het een overeenkomst heeft gesloten voor de overname van Connective NV (‘Connective’), een toonaangevende Europese aanbieder van SaaS voor digitaal ondertekenen, voor een bedrijfswaarde van € 70 miljoen (~US$ 81 miljoen). De transactie, die zal worden gefinancierd door een kapitaalverhoging van A$ 140 miljoen (~US$ 104 miljoen), versterkt Nitro’s positie als wereldwijde leider op het gebied van digitaal ondertekenen en documentproductiviteit.

Opvallende punten van de overname:

  • De overname past binnen het kader van Nitro’s productgedreven strategie en betekent een aanzienlijke versnelling en verbetering van Nitro’s mogelijkheden voor digitaal ondertekenen, elektronische identiteit (eID) en documentworkflow, nu klanten steeds vaker vragen om uiterst betrouwbare en geautomatiseerde ondertekenmethoden.
  • Na de overname kan Nitro opklimmen tot de top 3 van wereldwijde spelers op de eSign-markt voor bedrijven, dankzij de combinatie van de toonaangevende en uiterst betrouwbare mogelijkheden voor digitaal ondertekenen van Connective en het platform voor documentproductiviteit en het wereldwijde marktbereik van Nitro.
  • Connective heeft een aanzienlijk klantenbestand met meer dan 1.000 klanten in het middensegment van de markt, ondernemingen en overheidsinstellingen in heel Europa, waaronder 8 van de 10 grootste banken in België en meer dan 60 Belgische overheidsinstellingen en -departementen.
  • Connective beschikt ook over meer dan 30 eID- en smartcardintegraties in 20 landen. Geen enkele aanbieder van digitaal ondertekenen doet het momenteel beter op de markt.

De afgelopen twee jaar is de overstap naar digitale oplossingen in een stroomversnelling geraakt, omdat organisaties uitzonderlijke klantervaringen willen bieden en tegelijkertijd willen voldoen aan de eisen van een steeds talrijker wordende digital-first beroepsbevolking. Centraal in deze transformatie staat de snel groeiende markt voor digitaal ondertekenen, waar zeer betrouwbare ondertekenmethoden de norm worden. Verwacht wordt dat de uitgaven voor oplossingen op het vlak van digitaal ondertekenen de komende tien jaar1 wereldwijd een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 29% zullen kennen, en de overname van Connective stelt Nitro in staat om de volledige eSign-marktopportuniteit van US$ 17 miljard aan te boren.

Connective werd opgericht in 2014 en is de toonaangevende aanbieder van SaaS voor digitaal ondertekenen in België, met een snel groeiend marktaandeel in Frankrijk en een klantenbestand in volle expansie in elf andere Europese landen. Het bedrijf komt tegemoet aan de behoeften van klanten uit het bedrijfsleven en de overheid, die hoge eisen stellen op het vlak van betrouwbaarheid, beveiliging en naleving van de regelgeving. Het biedt uitgebreide eID-ondersteuning naast een krachtige oplossing voor de automatisering van de documentworkflow. Tot de belangrijkste klanten van Connective behoren vandaag de Belgische en de Franse regering, BNP Paribas, Cofidis, ING Bank, Pirelli en Toyota.

De Connective overname betekent een belangrijke versnelling van Nitro’s mogelijkheden op het vlak van digitaal ondertekenen voor bedrijven, waarbij zeer betrouwbare ondertekenmethoden worden geboden inclusief de geavanceerde elektronische handtekening (‘AES’) en de gekwalificeerde elektronische handtekening (‘QES’), nu de vraag van klanten naar ondertekenmethoden met een hoge beveiligingsgraad alleen maar blijft toenemen. Nitro ziet enorme kansen in het toevoegen van de vertrouwde producten van Connective aan het eigen productiviteitsplatform, dat al krachtige pdf-productiviteit, simpele digitale ondertekening en toonaangevende analysecapaciteiten bevat.

Sam Chandler, mede-oprichter en Chief Executive Officer van Nitro, formuleerde het als volgt: “Dit is een mijlpaal in Nitro’s groeiverhaal. Met de overname van Connective bevindt Nitro zich in een uitstekende positie om een van de top 3-spelers wereldwijd te worden op de snel groeiende markt voor digitaal ondertekenen voor bedrijven, in een tijd waarin versterkte betrouwbaarheid, beveiliging en naleving van de regelgeving van cruciaal belang zijn voor zakelijk succes. Dataprivacy en -beveiliging zijn nog nooit zo belangrijk geweest als nu. De toekomst van digitaal ondertekenen is dan ook gebaseerd op eID-oplossingen met een hoge betrouwbaarheidsgraad, en deze overname stelt Nitro in staat om op dit vlak uit te groeien tot een wereldwijde leider.”

“De Smart Documents-oplossing van Connective zal bovendien Nitro’s aanbod verder versterken, waardoor automatisering van de documentworkflow eenvoudig, krachtig en voor iedereen beschikbaar wordt. Er zijn tal van mogelijkheden om de vraag naar het aanbod van Connective binnen Nitro’s platform aan te zwengelen via onze wereldwijde klanten- en partnernetwerken. Nicolas en zijn team hebben een bedrijf van wereldklasse opgebouwd dat nauw aansluit bij onze missie om de beste hoogwaardige technologieën te leveren met een ongeëvenaarde klantenervaring service en we zijn zeer verheugd om het hele team van Connective te verwelkomen in de Nitro-familie.”

Nicolas Metivier, CEO van Connective, voegde daar het volgende aan toe: “Wij zijn zeer verheugd dat we in Nitro een partner hebben gevonden wiens missie, visie en kernwaarden zo nauw aansluiten bij die van ons. Er was meteen een klik met Sam en het Nitro-team, en het was voor mij duidelijk hoe de toonaangevende oplossingen van Connective nog veel meer groeimogelijkheden zouden kunnen krijgen als onderdeel van het productiviteitsplatform van Nitro. Onze toonaangevende eSign- en eID-oplossingen hebben ons geholpen om een sterke Europese aanwezigheid uit te bouwen en we kijken ernaar uit om dankzij Nitro’s klantenbestand en wereldwijde bereik deze aanwezigheid uit te breiden over de hele wereld.”

Connective brengt een ervaren team van meer dan 60 werknemers mee naar Nitro. Zij kunnen bogen op aanzienlijke domeinexpertise op het gebied van veilig, uiterst betrouwbaar digitaal ondertekenen op bedrijfsniveau, met name in sterk gereguleerde markten, en meer dan 110 partnerschappen voor integratie, leadgeneratie en doorverkoop. Met de meer dan 13.000 klanten in meer dan 150 landen van Nitro en Connective samen en een uitgebreid netwerk van channel partners, zullen de mogelijkheden voor upselling en cross-selling naar verwachting een aanzienlijke omzetstijging opleveren.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This