Tanium werkt samen met Deep Instinct voor optimaal inzicht bij endpoint-beveiliging

10 november 2021

Tanium, het platform waarop organisaties vertrouwen om zichtbaarheid en controle te krijgen over alle endpoints, kondigt vandaag een samenwerking aan met Deep Instinct, het eerste bedrijf dat end-to-end deep learning toepast op cybersecurity. De samenwerking biedt organisaties over de hele wereld de mogelijkheid om endpoint-beveiliging en schaalbaarheid te ontwikkelen door de verdediging tegen onbekende malware te verbeteren voordat deze endpoints en IT-omgevingen infecteert en schade aanricht. Samen zorgen Tanium en Deep Instinct voor volledige endpoint-dekking terwijl organisaties tegelijkertijd hun algemene security optimaliseren en versterken.

“Nu de gemiddelde kosten van een inbraak meer dan 9 miljoen dollar bedragen, hebben organisaties volledig inzicht nodig om steeds geavanceerdere cyberaanvallen te voorkomen, op te sporen en daarop te reageren”, zegt Orion Hindawi, medeoprichter en CEO van Tanium. “Wij stellen organisaties in staat om elk endpoint binnen een IT-omgeving in enkele seconden te beheren – waar deze zich ook bevindt. We zijn een partnerschap aangegaan met Deep Instinct om organisaties een echte end-to-end beveiligingsoplossing te bieden die inspeelt op de behoeften van ondernemingen gedurende de gehele levenscyclus van endpoint-beveiliging.”

Met deze samenwerking wordt het Deep Instinct Prevention Platform geïntegreerd in Tanium’s Threat Response-oplossing, waardoor gezamenlijke klanten nog meer mogelijkheden hebben om cyberdreigingen te voorspellen en te voorkomen. Bovendien kan Tanium endpoints identificeren waar Deep Instinct niet is geïnstalleerd en actie ondernemen om de juiste agent te activeren.

“Bijna de helft van de Fortune 100 – inclusief de grootste retailers en financiële instellingen –  vertrouwt erop dat Tanium helpt om elk endpoint overal te kunnen zien en controleren. Ze begrijpen het belang en de noodzaak van een geïntegreerde, preventieve oplossing die eenvoudig kan worden geschaald”, zegt Guy Caspi, medeoprichter en CEO van Deep Instinct. “Het Deep Instinct Prevention Platform voldoet aan deze eis en past uitstekend bij ons gecombineerde aanbod, dat ervoor zorgt dat organisaties beter worden beschermd en minder tijd kwijt zijn aan het achtervolgen van false positives. Hierdoor ontstaat er meer strategische bandbreedte voor IT-teams. De combinatie van Tanium en Deep Instinct levert een transformationele benadering van endpoint-beveiliging op.”

Organisaties die gebruikmaken van de geïntegreerde Threat Response-oplossing zullen op meerdere manieren profiteren, waaronder:

  • Pre-execution-preventie op basis van deep learning om bekende, onbekende en zero-day-bedreigingen vroeg in de killchain te stoppen, waardoor de responstijd voor incidenten wordt geëlimineerd of verkort;
  • Full-lifecycle-beveiliging geoptimaliseerd voor endpoints die gericht zijn op effectiviteit, hygiëne en beheersbaarheid;
  • Verhoogde ROI in SecOps door het aantal aanvallen te elimineren die een organisatie moet detecteren en waarop men moet reageren na uitvoering van malware;
  • Vermindering van false positives.

“De strategische alliantie tussen Tanium en Deep Instinct biedt een robuuste, proactieve en prevention-first-benadering om een ​​exponentieel groeiend dreigingslandschap te bestrijden. Dit geeft IT-operations-, security- en risk-teams het vertrouwen om hun endpoints snel en op schaal te beheren, beveiligen en beschermen”, zegt Michael Suby, Security & Trust, Research VP, bij analistenbureau IDC. “Deze integratie kan enterprise- en overheidsklanten meerdere voordelen opleveren door het stroomlijnen van endpoint-beheer en security operations, het reduceren van workloads en het op hoger niveau brengen van IT hygiëne.”

Het gecombineerde endpoint security lifecycle-aanbod, dat de realtime zichtbaarheid en controle van Tanium verenigt met de deep learning-gestuurde preventiemogelijkheden van Deep Instinct, en zowel autonoom als offline operationeel is, is vanaf nu beschikbaar voor organisaties van elke omvang en branche.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This