Fortinet combineert zero trust, bescherming van endpoints en netwerkbeveiliging om ‘Work from Anywhere’ in goede banen te leiden

10 november 2021

Fortinet introduceert vandaag de eerste totaaloplossing binnen de branche waarmee organisaties hun thuis- en telewerkers van beveiliging en connectiviteit kunnen voorzien. Door zijn uitgebreide aanbod van oplossingen voor zero trust, bescherming van endpoints en netwerkbeveiliging te verenigen binnen de Fortinet Security Fabric zorgt Fortinet voor beveiliging en bedreigingsinformatie die gebruikers overal volgen, of ze zich nu thuis bevinden, op kantoor of onderweg zijn. Dat draagt bij aan bescherming en productiviteit van grootzakelijke kwaliteit. De speciaal voor het Work from Anywhere-tijdperk ontwikkelde nieuwe mogelijkheden zijn nu verkrijgbaar.

De coronacrisis is de drijvende kracht achter de massale overstap op het Work from Anywhere-model. In een prognose stelt Gartner® het volgende: “Door de verandering in de aard van het werk zal de totale aanspreekbare markt voor telewerken tegen het einde van 2024 zijn toegenomen tot 60% van alle werknemers, een stijging van 52% ten opzichte van 2020.” Gartner stelt daarnaast: “Organisaties staan voor een hybride toekomst. 75% van alle hybride medewerkers en thuiswerkers zegt hogere verwachtingen te koesteren als het gaat om flexibele werkmogelijkheden.”

Tegelijkertijd worden organisaties steeds vaker geplaagd door geavanceerde gefaseerde cyberaanvallen met onder meer ransomware. Volgens het Global Threat Landscape Report van FortiGuard Labs voor het eerste halfjaar van 2021 nam het aantal ransomware-incidenten tussen juni 2020 en juni 2021 met bijna 1.100% toe. En uit een recente wereldwijd ransomware-enquête door Fortinet is maar liefst 67% van alle organisaties het doelwit van ransomware geweest.

Het is duidelijk dat thuiswerken en hybride werken zijn uitgegroeid tot de status quo, en dat cybercriminelen misbruik blijven maken van het hierdoor uitgebreide aanvalsoppervlak. Om hier een oplossing voor te bieden moeten bedrijven een Work from Anywhere-beveiligingsaanpak hanteren. Dat is mogelijk door gebruik te maken van security-oplossingen die gebruikers overal volgen, ondersteunen en beschermen.

Fortinet biedt ingebouwde beveiliging voor Work from Anywhere

Werknemers die afwisselend thuis, op kantoor en onderweg werken zoeken toegang tot applicaties in de cloud of in het datacenter. Vanwege hun voortdurend veranderende locatie is het van cruciaal belang om zero trust, bescherming van endpoints en netwerkbeveiliging te integreren met behulp van een gemeenschappelijke reeks van API’s en integratiepunten. Dat is nodig om ervoor te zorgen dat gebruikers probleemloos van locatie kunnen wisselen en overal een consistent hoogwaardige gebruikerservaring worden geboden die adequaat wordt beschermd met contextuele beveiliging. Fortinet is de enige leverancier die in staat is om die integratie te bieden en gepersonaliseerde beveiliging te bieden op basis van de locatie van gebruikers en de applicaties waartoe zij toegang zoeken. Fortinet biedt als volgt ondersteuning voor de drie toepassingsscenario’s voor Work from Anywhere:

Reizen: Gebruikers die buiten kantoor of hun thuiswerkplek (en dus zonder de gelaagde beveiliging die die omgevingen bieden) toegang zoeken tot de applicaties en IT-bronnen die ze voor hun werk nodig hebben kunnen hun organisatie door het gebruik van onbekende en vaak onbeveiligde netwerken en locaties aan cyberbedreigingen blootstellen. Cybercriminelen kunnen bijvoorbeeld hun communicatieverkeer aftappen of aanvallen uitvoeren vanaf gebrekkig beveiligde apparaten. Om gebruikers onderweg te beschermen biedt Fortinet een geïntegreerde combinatie van:

  • Endpointbeveiliging: EPP, EDR, XDR (FortiEDR, FortiXDR)
  • Toegangsbeheer op basis van zero trust: ZTNA (FortiClient, FortiOS, FortiGate) + identiteitsbeheer (FortiAuthenticator, FortiToken)
  • Netwerkbeveiliging: SASE (FortiSASE Remote)

Thuiswerken: Hybridemedewerkers en thuiswerkers loggen meestal in vanaf een vaste externe locatie met de IT-infrastructuur die ze nodig hebben om te kunnen werken, zoals een monitor, thuisnetwerk, een webcam en een microfoon. Sommige thuisnetwerken staan echter bol van de onveilige IoT-apparaten. Daarnaast kunnen andere gebruikers van het thuisnetwerk bandbreedte verbruiken met videostreaming of online gaming. Dat kan ten koste gaan van de productiviteit van thuiswerkers. Hybride- en thuiswerkers vallen ook vaak buiten de beveiliging van het bedrijfsnetwerk. Fortinet biedt hen beheerde beveiliging van grootzakelijke kwaliteit met een geïntegreerde combinatie van:

  • Endpointbeveiliging: EPP, EDR, XDR (FortiEDR, FortiXDR)
  • Toegangsbeheer op basis van zero trust: ZTNA (FortiClient, FortiOS, FortiGate) + identiteitsbeheer (FortiAuthenticator, FortiToken)
  • Netwerkbeveiliging: Linksys HomeWRK for Business | Secured by Fortinet

Kantoor: Zelfs als gebruikers werken vanaf een locatie waarvan de netwerkconnectiviteit en beveiliging door hun werkgever worden beheerd, blijft krachtige endpointbeveiliging een cruciaal onderdeel van gelaagde beveiliging. De kans bestaat namelijk dat cybercriminelen kwetsbaarheden misbruiken om de zakelijke beveiligingsmechanismen te omzeilen. Om gebruikers, apparaten en servers op kantoor te beschermen biedt Fortinet een geïntegreerde combinatie van:

  • Endpointbeveiliging: EPP, EDR, XDR (FortiEDR, FortiXDR)
  • Toegangsbeheer op basis van zero trust: ZTNA (FortiClient, FortiOS, FortiGate) + identiteitsbeheer (FortiAuthenticator, FortiToken)
  • Netwerkbeveiliging: Next-generation firewall (FortiGate + FortiGate-VM)

Alle bovenstaande oplossingen zijn beschikbaar als onderdeel van Fortinet Security Fabric en dragen bij aan krachtiger beveiliging, eenvoudiger beheer en superieure totale eigendomskosten. Fortinet is de enige leverancier die ondersteuning biedt voor zero trust netwerktoegang op kantoor, thuis en onderweg. Het is daarnaast de enige leverancier die voorziet in alle componenten die nodig zijn voor het ondersteunen van de drie toepassingsscenario’s van Work from Anywhere met een geïntegreerd en geautomatiseerd security-platform.

Security-diensten vereenvoudigen ter ondersteuning van Work from Anywhere

Fortinet blijft zijn FortiTrust-aanbod van security-as-a-serviceoplossingen uitbreiden om de Work from Anywhere-beveiliging kracht bij te zetten. Dat aanbod kenmerkt zich door vereenvoudigde gebruiksmodellen en geïntegreerde licentiemodellen die aansluiten op de manier waarop bedrijven opereren in het tijdperk van Work from Anywhere. In tegentelling tot de meeste complexe licentiestructuren die een combinatie omvatten van op apparaten gebaseerde, op appliances gebaseerde en cloudgebaseerde tarieven verenigt FortiTrust alles binnen één licentie per gebruiker die gebruikers naadloos volgt, ondanks hun omgeving of het type apparaat dat zij gebruiken. Organisaties kunnen zich op die manier naadloos aanpassen aan uitdagingen rond Work from Anywhere, zoals de veranderende connectiviteitsbehoeften en het afwisselende gebruik van fysieke en virtuele omgevingen en uiteenlopende typen apparaten door hybride-, kantoor- en thuiswerkers. Het vereenvoudigde licentiemodel van FortiTrust brengt merkbare flexibiliteit naar het netwerk en stelt organisaties in staat om nieuwe technologieën toe te passen die speciaal voor dynamische netwerken zijn ontwikkeld.

Krachtiger beveiliging dankzij door AI/ML aangestuurde threat intelligence

FortiGuard Labs is de onderzoeksorganisatie van Fortinet die uiterst geavanceerde AI- en machine learning-technologie ontwikkelt om klanten tijdig te kunnen zien van de steevast best gewaardeerde beveiliging en praktisch inzetbare bedreigingsinformatie. FortiGuard Labs monitort voortdurend het wereldwijde aanvalsoppervlak met behulp van miljoenen netwerksensoren en wisselt bedreigingsinformatie uit met honderden partners. Daarmee kan het zijn beveiligingsoplossingen te wapenen met de best mogelijke informatie voor de detectie van, en bescherming tegen cyberbedreigingen. De activiteiten van FortiGuard Labs resulteren in de tijdige aanlevering van praktisch toepasbare bedreigingsinformatie. Fortinet is daardoor in staat om beveiligingsregels toe te passen op basis van de locatie en het apparaat van gebruikers en de applicaties waartoe zij toegang zoeken.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This