Cegeka neemt cybersecurityspecialist SecurIT over

11 november 2021

Cegeka neemt alle aandelen over van cybersecurityspecialist SecurIT. Dankzij de overname versterkt Cegeka zijn activiteiten op vlak van cybersecurity en identiteits- en toegangsbeheer (Identity & Access Management – IAM) in het bijzonder. SecurIT is een IAM-specialist met hoofdkantoor in het Nederlandse Amsterdam en een vestiging in Greenville, Verenigde Staten. SecurIT telt een 60-tal medewerkers. Er worden géén financiële details vrijgegeven over de overname.

“De overname van SecurIT betekent een forse versterking van onze positie in het cybersecuritylandschap. Dit domein wordt alsmaar belangrijker. Organisaties worden vaker slachtoffer van cybercriminaliteit. Een van de oorzaken is dat de digitale transformatie en digitale veiligheidsmaatregelen niet met dezelfde snelheid zijn ingevoerd. De focus van Cegeka ligt op het begeleiden van klanten op hun weg naar ‘cyber resilience’, waarbij het doel is om de business impact van cybersecurity incidenten te minimaliseren en snel en effectief te herstellen”, zegt Stijn Bijnens, CEO van Cegeka.

Identiteits- en toegangsbeheer hoeksteen voor veiligheid

SecurIT is specialist op vlak van Identity & Access Management (IAM), een gespecialiseerd gebied in IT-beveiliging dat centraal staat in elk cybersecurityplan. “Met de expertise en jarenlange ervaring van SecurIT kunnen we onze klanten nog beter begeleiden bij de uitrol van IAM-projecten. Dankzij deze samenwerking kunnen we de IT-omgeving van onze klanten nog beter beveiligen. Het is bovendien in lijn met onze ambitie om in België en Nederland uit te groeien tot een leidende strategische partner op alle vlakken van cybersecurity”, aldus Fabrice Wynants, Global Director Cybersecurity bij Cegeka. 

“Met de krachtenbundeling tussen SecurIT en Cegeka kunnen we onze klanten een ruimer spectrum van cybersecurity-oplossingen bieden. Door deze stap ontstaan ook grote groeikansen voor onze organisatie. Ook voor onze medewerkers biedt dit nieuwe mogelijkheden. Bij Cegeka krijgen ze de kans om zich te ontwikkelen in een grotere Europese organisatie”, aldus Rob Bus, CEO van SecurIT. SecurIT opereert in Europa en in Noord-Amerika. Vanuit het kantoor in Greenville in de staat South Carolina worden de global klanten bediend.

IAM als meerwaarde voor cloud & digital workplace diensten

Identiteits- en toegangsbeheer staat centraal in meerdere IT-domeinen. Nu we massaal thuiswerken en het aantal devices sterk toeneemt, is de nood voor bedrijven gegroeid om aandacht te besteden aan IAM. Zo is de impact van de digitale identiteit niet te onderschatten bij het gebruik van private en publieke cloud-diensten, maar ook binnen de veilige digitale werkplek. “Hetzelfde geldt voor het beheer van de gebruikerstoegang tot bronnen die in de cloud staan. Bovendien is er ook behoefte aan extra IAM-expertise (bv. Privileged Access Management) om de impact van een ransomware aanval substantieel te verkleinen”, benadrukt Fabrice Wynants.

Sterke uitbreiding van het team cybersecurity

“De specifieke kennis van SecurIT is een mooie aanvulling op Cegeka’s aanbod van cybersecurity diensten. Het nieuwe IAM-team zal toegevoegd worden aan de Nederlandse ploeg van cybersecurity specialisten. Dankzij het binnenhalen van de specialisten van SecurIT, hun processen, jarenlange ervaring en goede relatie met technologieproviders kunnen we IAM-diensten (IAM, PAM, IGA) aanbieden die het kwaliteitsniveau voor onze klanten enorm verhoogt, zowel in Nederland als in België”, besluit Frank Voskeuil Division Director Security Cegeka Nederland. Met de overname vergroot Cegeka de aanwezigheid in Nederland tot zo’n 1.450 medewerkers.

Over SecurIT

Het in 1998 in België opgerichte SecurIT is een vooraanstaande Cyber Security Value Added Reseller, gespecialiseerd in Identity & Access Management. De organisatie levert diensten op het gebied van (Privileged) Access Management, Identity Governance & Administration en Identity Analytics & Intelligence. Deze diensten omvatten consultancy, implementatie, beheer en support. Daarnaast is SecurIT reseller voor toonaangevende vendoren als Microsoft, IBM, CyberArk, Hitachi ID, Trustbuilder en Thycotic. Tot klantgroepen behoren de financiële sector, (semi)overheid, zorg, retail, telecom en industrie. Momenteel zijn circa zestig personen werkzaam bij SecurIT, vanuit vestigingen in Amsterdam (NL) en Greenville (VS).

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This