Colt breidt samenwerking met Microsoft uit ter ondersteuning van nieuwe generatie cloudgebaseerde spraakdiensten

3 november 2021

Colt Technology Services, aanbieder van flexibele, high-bandwidth connectiviteitsoplossingen, is toegetreden tot het Operator Connect for Microsoft Teams-programma. Colt is hiermee één van de operators die met Microsoft samenwerkt aan het verbeteren van de gebruikerservaring van Microsoft Teams en het vereenvoudigen van het inkoopproces voor spraakdiensten.

Operator Connect is een nieuwe, door een operator beheerde dienst die vaste telefonie met Teams integreert. Klanten van Colt profiteren daarmee van een volledig beheerde en geïntegreerde ervaring met Teams. De integratie omvat gecombineerde technische ondersteuning, service level agreements en directe peering via Microsoft Azure voor een verbeterde quality of service. Organisaties beschikken daarmee over één-op-één netwerkverbindingen voor de rechtstreekse uitwisseling van spraakverkeer tussen netwerken, voor optimale betrouwbaarheid.

Operator Connect

Organisaties profiteren met Operator Connect van flexibele en concurrerende beltarieven en het gemak van één aanbieder voor dekking in meerdere landen. Dat wordt gecombineerd met voordelen als eenvoudige installatie en beheer, lagere infrastructuur- en beheerkosten, een betere gebruikservaring voor Teams en verbeterde ondersteuning via het Teams-beheerportal.

Colt introduceerde eerder dit jaar de Colt Cloud Session Border Controller (SBC). Dat vertegenwoordigde een belangrijke stap in het versnellen en vereenvoudigen van de integratie van vaste telefonie met Teams. Cloud SBC, dat deel uitmaakt van de Intelligent Communications-oplossing van Colt, is een volledig cloudgebaseerde oplossing die een einde maakt aan de noodzaak om hardware op locatie of in een datacenter te hosten. Organisaties kunnen die oplossing in een paar dagen tijd implementeren.

Doorgedreven samenwerking

Met de deelname aan het Operator Connect-programma, heeft Colt de samenwerking met Microsoft naar een hoger niveau gebracht. De twee partijen werken nauw samen aan de ontwikkeling van een moderne telefonie-ervaring, ondersteund door flexibele high-bandwidth connectiviteit.

Peter Coppens, vice president Product Portfolio bij Colt: “De afgelopen 18 maanden is gebleken dat spraakdiensten één van de belangrijkste aspecten zijn van de IT-infrastructuur van organisaties. Een verbeterde en gestroomlijnde vanuit de cloudgebaseerde spraakdienst draagt bij aan zakelijke productiviteit en flexibiliteit. We zijn verheugd dat Colt tot gekwalificeerde Operator Connect-partner is verkozen. Samen luiden Colt en Microsoft de toekomst van cloudgebaseerde spraakdiensten in. Operator Connect is het zoveelste voorbeeld van de diepgaande en strategische banden die Colt aangaat met partners voor de ontwikkeling en implementatie van oplossingen die de klantenervaring verbeteren.”
Taimoor Husain, modern workplace strategy & GTM lead Telcos bij Microsoft: “We vinden het geweldig om Colt als Operator Connect-partner te verwelkomen. We hebben nauw samengewerkt om klanten een naadloos geïntegreerde, moderne en brancheleidende telefonie-ervaring te bieden. Dat is de volgende stap in het aanbieden van gezamenlijke diensten die bijdragen aan hechtere integratie met het Teams-platform.”

Klanten kunnen kiezen voor Colt als operator en hun beldiensten verbinden via het beheercentrum van Teams.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This