Scaleway lanceert eerste Europese Serverless-aanbod

3 november 2021

Met meer dan 2000 organisaties die al gebruik maken van Scaleway’s Serverless-oplossingen (Functions en Containers), omarmt het bedrijf microservice architectuur die je eenvoudig kunt onderhouden, evolueren en updaten, minder eisen qua resources, en gemakkelijk schaalbaar zijn.  

“Met Serverless wilden we het beste van twee werelden samenbrengen: de eenvoud van een serverless aanpak met de flexibiliteit van containers. Vanaf vandaag is Scaleway de enige Europese speler die zowel een compleet cloud-ecosysteem aanbiedt als een Serverless-aanbod om het te beheren. Onze klanten kunnen hun afhankelijkheid van dominante niet-Europese cloud-dienstverleners. Bovendien is Serverless energie-efficiënt omdat het schaalt naar nul, waardoor onze totale nutsvoorziening als een publieke cloudprovider effectief wordt geoptimaliseerd”, zegt Yann Lechelle, CEO Scaleway.   

De volgende generatie ontwikkelaars neemt afstand van monolithisch applicatieontwerp en ontwikkelt applicaties via een aaneenschakeling van microservices die elkaar aanvullen. Microservices-architecturen zijn namelijkeenvoudiger te onderhouden, evolueren en updaten, kosten minder resources en zijn gemakkelijker schaalbaar. Daarom wordt de Serverless-aanpak voor het ontwikkelen van applicaties steeds populairder. Door een technologie als Serverless te gebruiken, hoeven technische teams zich geen zorgen meer te maken over het schalen van hun infrastructuur en over het aantal machines dat ze aan hun dienst moeten toewijzen – Serverless neemt het zware werk voor zijn rekening. De Scaleway Serverless-reeks is volledig geïntegreerd met Object Storage, Container Registry, Managed Database en het hele Scaleway-ecosysteem. Gebruikers kunnen nu naadloos een volledig beheerd geïntegreerd ecosysteem implementeren en daarop vertrouwen. Zo kunnen ze zich concentreren op het ontwikkelen van hun producten.

De Serverless-oplossingen van Scaleway maken het beheer van resources eenvoudiger, waarbij virtuele machines alleen worden geactiveerd wanneer ze nodig zijn en ontwikkelaars een hogere productiviteit krijgen op een kosteneffectieve manier via een pay-as-you-go-model. Gebruikers worden gefactureerd op basis van het aantal verzoeken en verbruikte resources (geheugen) per milliseconde. Serverless – FunctionsServerless Functions is gemaakt voor ontwikkelaars of organisaties die op zoek zijn naar eenvoudige workflows of diensten:

  • Een 100% match met de Serverless.com & Terraform, evenals AWS Lambda
  • Ondersteunt runtime op Node.js, Python, en Go 
  • Ondersteunt HTTP & CRON Triggers

Serverless Containers is gemaakt voor organisaties die op zoek zijn naar een omgeving waar ze hun containers eenvoudig kunnen draaien. Met de Serverless Containers-oplossingen van Scaleway kunnen gebruikers zich richten op het ontwikkelen van hun containers zonder zich zorgen te hoeven maken of de ondersteunende infrastructuur wel goed wordt beheerd:

  • Pay-as-you-go model
  • Maakt gebruik van Container-workflows 
  • Flexible configuratie
  • Inzetbaar met Serverless.com
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This