Dataiku opent online museum voor data science

22 oktober 2021

History of Data Science is een nieuwe online ervaring waarin de voorlopers en hedendaagse leiders van data-wetenschap centraal staan. Van de pioniers op onontgonnen terrein in de begintijden van wetenschap en wiskunde tot moderne vernieuwers; op historyofdatascience.com is allerhande info te vinden over de helden in data science die de manier waarop we vandaag leven en denken hebben vormgegeven. Het initiatief is opgestart door Dataiku dat van AI een alledaags verschijnsel wil maken.

De nieuwe online ervaring is het resultaat van een wereldwijde samenwerking tussen tientallen data-specialisten. Op de site staan artikelen over data science en AI-innovaties, evenals interactieve ervaringen, zoals ‘Beat the Linear Algorithm Regression game’. 

Gebruikers kunnen ook een gratis exemplaar downloaden van ‘Innovators of Data Science: From Bayes to Bayesian Neural Networks’. Deze nieuwe graphic novel vertelt de verhalen van twaalf helden die data science hebben getransformeerd: Thomas Bayes, Pierre-Simon Laplace, Carl Friedrich Gauss, Ada Lovelace, Ronald Fisher, Alan Turing, Claude Shannon, Geoffrey Hinton, Yann LeCun, Jürgen Schmidhuber, Yoshua Bengio, en Bernhard Schölkopf.

Volgens Dataiku-medeoprichter en CEO Florian Douetteau is de nieuwe ervaring er voor iedereen, van AI-bouwers tot AI-consumenten, en weerspiegelt dit de samenwerkingsgeest onder dataspecialisten, die ook binnen zijn eigen bedrijf Dataiku wordt nagestreefd: “We zijn toegewijd aan het bouwen en doorontwikkelen van dit project, omdat we geloven dat alledaagse AI stevig geworteld moet zijn in een gedeelde data science cultuur. Wij geloven dat dit mensen samenbrengt en hen in staat stelt om geweldige dingen te bouwen en begrijpen en te leren van fouten uit het verleden. Op deze manier zullen we in staat zijn om toekomstbestendige inclusieve en verantwoorde AI-toepassingen te bouwen.” 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This