Cyberbeveiligingsbedrijf Sweepatic haalt vervolginvestering van 2,8 miljoen euro binnen

22 oktober 2021

Sweepatic NV, een cybersecurity Attack Surface Management platform dat bedrijven beschermt tegen cyberaanvallen door internet gerichte assets te monitoren, heeft € 2,8 miljoen opgehaald bij PMV (BE), TIIN Capital’s Dutch Security Techfund (NL) en eCAPITAL (DE).

Sweepatic’s External Attack Surface Management (EASM) Platform geeft organisaties een direct overzicht van hun internet gerichte assets en de daarbij behorende risico’s waar zij zich vaak niet van bewust zijn. Op deze manier kan Sweepatic hen helpen zich op een proactieve manier te weren tegen cyberaanvallen

Sweepatic zal deze investering gebruiken om groei te financieren en de leidende rol in de EASM markt in Europa te versterken. In 2021 ontving Sweepatic het Cybersecurity ‘Made in Europe’ label. Dit label onderstreept de Europese identiteit van een bedrijf en kan gezien worden als een bewijs van betrouwbaarheid voor de oplossingen die Europese IT security bedrijven bieden. Dit label wordt toegekend door de European Cybersecurity Organisation (ECSO).

Sweepatic’s klantenbestand bestaat onder meer uit Lineas (logistiek), Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (zorg), Reynaers Aluminium (productie), CFE (bouw) en Sibelga (nuts).

“Wij zijn erg enthousiast over ons partnerschap met PMV en cybersecurityinvesteerders zoals TIIN Capital en eCAPITAL. Wij kijken ernaar uit om met behulp van hun kennis en ervaring onze ambities te verwezenlijken en te groeien als Emerging Technology Vendor. Met de nieuwe investering zal Sweepatic haar go-to-market strategie en productinnovatie verder kunnen versterken en duurzame relaties opbouwen met klanten en partners”, aldus oprichter en CEO Stijn vande Casteele.

Roel Reijnen, Investment Manager bij Dutch Security Tech Fund, zegt: “cyberbedreigingen ontwrichten in toenemende mate onze wereld. Het is daarom van groot belang dat organisaties hun eigen Attack Surface begrijpen en zich bewust zijn van hun blootgestelde assets en de daarbij behorende risico’s. Wij zijn ervan overtuigd dat Sweepatic grote ondernemingen, overheden en dienstverleners kan helpen bij het oplossen van dergelijke uitdagingen en zijn erg enthousiast deel uit te maken van hun missie om hun leidende rol in Europa te versterken.”

Roald Borré, Group Manager Venture Capital bij PMV zegt: “De digitale complexiteit is de afgelopen jaren in veel bedrijven sterk toegenomen, terwijl cyberbeveiliging hierbij vaak achterblijft. Daarom geloven wij in het potentieel van Sweepatic, de eerste speler met een geautomatiseerde oplossing voor het in kaart brengen, monitoren en beheren van Attack Surfaces in Europa. Juist deze automatisering en continue monitoring onderscheidt hen van de concurrentie en maakt Sweepatic tot een unieke speler in de markt.”

Willi Mannheims, Managing Partner bij eCAPITAL, voegt daaraan toe: “Wij zijn zeer verheugd om Sweepatic te kunnen blijven ondersteunen in hun missie leider op het gebied van External Attack Surface Management te zijn en blijven met een aantoonbare expertise en ervaring met cybersecurity uitdagingen in Europa.”

Buiten Europa heeft Sweepatic inmiddels ook voet aan de grond gekregen door bij de RSA conferentie in de VS twee Global Infosec Awards in de wacht te slepen. Eén voor innovatie in Attack Surface Management en daarnaast alsde publiekskeuze in Digital Footprint Security.. Daarnaast wordt het bedrijf door Gartner inmiddels erkend als een EASM Emerging Technologies Vendor. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This